Ženská reprezentácia zvládla v Bytome aj druhý zápas, Poľky zdolala 4:2

BYTOM (SZĽH) – Slovenské hokejové reprezentantky zvládli aj druhý prípravný zápas v poľskom Bytome. Po piatkovej výhre 3:2 nad Nórkami v sobotu po slabšom úvode otočili duel s Poľkami a napokon triumfovali 4:2.

Zverenky trénera Tomáša Segíňa nevstúpili do zápasu ideálne. V 11. minúte najskôr Hlinková nepremenila trestné strieľanie a v závere tretiny inkasovali do Poľky Zieliňskej. Postupom času však gradovali výkon, až sa v treťom dejstve presadili aj strelecky a strhli duel na svoju stranu. Obrat započala Nikola Nemčeková gólom zo 45. minúty, na ktorý nadviazala víťaznou trefou o necelé tri minúty neskôr Viktória Maskaľová. V závere Slovenky zvýšili na 4:1 zásluhou Korenkovej a Košeckej.

V poľskom Bytome tak zvládli oba zápasy v príprave na finálový turnaj olympijskej kvalifikácie, ktorý sa uskutoční v polovici novembra vo švédskom meste Lulea. Okrem domácich Švédok, Sloveniek a Francúzok bude o jedinú voľnú miestenku do Pekingu bojovať aj zatiaľ neznámy účastník z predkvalifikačnej fázy.

Prípravný zápas žien

Poľsko – Slovensko 2:4 (1:0, 0:0, 1:4)

Góly: 18. Zieliňská (Wieczoreková, Gogolová), 58. Sikorská (Wieczoreková) – 45. Nemčeková (Drábeková), 48. Maskaľová (Vysokajová), 59. Korenková (Drábeková), 60. Košecká (R. Halušková).

Vylúčené: 4:4 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, strely na bránku: 19:30.

Rozhodovali: Kozlowski – Suchaneková, Szpytová-Juchová – 300 divákov.

Zostava SR: Orolínová – Drábeková, Košecká, Cagáňová, Vysokajová, Šulíková, Leskovjanská – Korenková, Hlinková, L. Ištocyová – Suráková, Kubeková, Maskaľová – Nemčeková, Dobiašová, L. Halušková – R. Halušková, Matejková. Tréner T. Segíň.

Hlas po zápase

Tomáš Segíň, tréner SR: „Mali sme trošku horší úvod po piatkovom dobrom výkone a víťaznom zápase. Zaspali sme, dievčatá si mysleli, že to pôjde samo. Naša hra sa ale zlepšovala. Baby boli odhodlané dodržiavať pokyny. Dostávali sme sa do tlaku, súpera sme opäť prestrieľali, len sme nevedeli využiť šance. Stretnutie sa napokon zlomilo v tretej tretine v náš prospech. Prízvukovali sme, že je to iba o nás, o našom nastavení, našich hlavách. Do poslednej minúty sme verili, že to zvládneme.“


Fotogaléria

Ďalšie články