Ženská reprezentácia zvíťazila v Rakúsku, v predĺžení rozhodla Korenková

LINZ (SZĽH) – Slovenská ženská hokejová reprezentácia zvíťazila v prvom z dvoch prípravných zápasov v Rakúsku. Zverenky fínskeho trénera Arta Sieppiho zdolali domáce hokejistky 2:1 po predĺžení, v ktorom strelila rozhodujúci gól útočníčka Tatiana Korenková. Druhý duel v Linzi sa začne v nedeľu o 10.30 hod.

Slovenky mali pôvodne vo veľkonočnom termíne finišovať s prípravou na svetový šampionát v Číne. Zmena termínu majstrovstiev sveta si však vyžiadala úpravu pôvodného plánu a slovenské reprezentantky vycestovali do naďalekého Rakúska. V prvom z dvojice prípravných duelov sa čakalo na góly až do záverečnej tretiny. Po 63 sekundách otvorila skóre stretnutia Verena Haselsteinerová, v 45. minúte však bolo vyrovnané po koncovke Lívie Kúbekovej. Rozuzlenie ponúklo až predĺženie. Slovenky v ňom vyprodukovali šesť striel v priebehu necelých piatich minút a jedna z nich skončila v sieti. Víťazný gól si pripísala Tatiana Korenková. V slovenskej bránke predviedla 24 úspešných zákrokov Andrea Rišianová. 

Hlas po zápase

Arto Sieppi, tréner SR ženy: "Som veľmi hrdý na dievčatá, keďže v uplynulých dňoch tvrdo trénovali a museli absolvovať aj cestu do Rakúska. Domáce hokejistky hrali dobre. V prvej tretine nás prevýšili, v druhej sme im to vrátili a v tretej to bolo vyrovnané. Teší ma, že v predĺžení sa naše hráčky držali toho, čo sa im snažíme vštiepiť počas celej sezóny, a to, aby sa nikdy nevzdávali. V tesných medzinárodných konfrontáciách je to dôležité a dnes sa to potvrdilo. Dali sme príležitosť všetkým dvadsiatim korčuliarkam, mali sme možnosť vidieť aj nové adeptky a som rád, že viaceré hráčky ukázali líderské schopnosti. Rastieme ako tím a robíme dôležité kroky vpred smerom k majstrovstvám sveta alebo k olympijskej kvalifikácii. Zajtra nás čaká nová výzva a zároveň posledný zápas v aktuálnej sezóne."

Prípravný zápas – (Linz/Rak.):

Rakúsko - Slovensko 1:2 po predĺžení (0:0, 0:0, 1:1 - 0:1)
Góly: 42. Haselsteinerová (Beiterová, Killiusová) - 45. Kúbeková (L. Šuliková, Tóthová), 65. Korenková (Stern, Kúbeková).
Vylúčené: 2:4 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, strely na bránku: 25:29.

Zostava SR ženy: Rišianová – L. Šuliková, A. Šulíková, Vysokajová, Drábeková, Stern, Fortunová, Janeková, Štrbáková – Korenková, Kúbeková, Tóthová – Nemčeková, Dobiašová, Ištocyová – L. Halušková, Fančovičová, Blichová – R. Halušková, Jancsóová, Leskovjanská. Tréner: A. Sieppi.


Ďalšie články