Ženská reprezentácia zvíťazila nad Rakúšankami

ZELTWEG (SZĽH) – Slovenská ženská hokejová reprezentácia sa s kalendárnym rokom 2018 lúči dvomi prípravnými stretnutiami proti družstvu Rakúska. V sobotňajšom prvom meraní síl si Slovenky prekvapivo ľahko poradili so súperkami 5:2, keď na začiatku tretej tretiny viedli dokonca už päťgólovým rozdielom. Zápasy proti Rakúsku sú zaujímavou konfrontáciou proti tímu, s ktorým sa ženská reprezentácia stretne aj na aprílových majstrovstvách sveta v Budapešti. Pre zaujímavosť, na tohtoročnom šampionáte vo francúzskom Vaujany zvíťazili Slovenky po vyrovnanom priebehu 3:2.

V stretnutí v Zeltwegu zažiarila najmä Janka Hlinková, autorka troch gólov a jednej prihrávky. Stretnutie z pohľadu produktivity vyšlo aj opore defenzívnych radov Barbore Králikovej (1+2). Slovenské hokejistky sa počas celého duelu mohli spoľahnúť na kvalitné zákroky brankárky Dominiky Tabačkovej, ktorá dokázala v polovici zápasu zneškodniť aj trestné strieľanie z hokejky najlepšej Rakúšanky Anny Meixenrovej.

Druhý prípravný zápas Sloveniek proti Rakúsku je na programe už v nedeľu od 11:30 hod.

 

Ľubomíra Kožanová – manažérka reprezentácie Slovenska žien:

"Tretiu tretinu dievčatá počas náskoku 5:0 už trocha poľavili, ich najlepšia hráčka Meixnerová sa dostala do mnohých príležitostí – nepremenila ani trestné strieľanie. Naša brankárka dnes výrazne podržala družstvo. Dievčatá zabojovali od úvodnej minúty, možno nás súperky trocha podcenili. Nečakali sme také jednoznačné víťazstvo, brankárka Tabačková podala výborný výkon. Nám sa podarili aj aj viaceré dorážky, vyzdvihla by som aj hetrik Hlinkovej. Tá tretia tretina nám trošku ušla čo bolo spôsobené aj vylúčeniami. Zajtra je iný deň, iný zápas a určite nám túto prehru budú chcieť vrátiť. Máme ich v skupine majstrovstiev sveta, čiže je to pre nás veľmi dôležitá konfrontácia s týmto súperom. Páčilo sa mi nadšenie zo strany našich dievčat. Dalo by sa povedať, že sa začína prejavovať centralizovaná príprava dievčat, lebo o zápase rozhodli práve tieto hokejistky. Je veľmi cítiť, čo sa týka systému aj herným zámerov čo sú denno-denne vštepované. Na ľade je to vidieť a aj kondične majú dievčatá natrénované."

 

Prípravné stretnutie v Zeltwegu (Rakúsko)

Rakúsko – SLOVENSKO 2:5 (0:2, 0:2, 2:1)

Góly SR: 12. Hlinková (Klimášová, Králiková), 16. Hlinková (Čurmová), 21. Klimášová (Hlinková), 39. Hlinková (Čurmová, Klimášová), 42. Ištocyová L. (Trebulová).

Vylúčení: 5:4, presilovky 0:1, oslabenia: 0:0

Rozhodcovia: Wolfgang Fussi – Christoph Barnthaler, Thomas Kanyo

Zostava SR ženy: Tabačková – Dzurinová, Čurmová, Halušková, Králiková, Záborská, Honečková – Ištocyová L., Maskaľová, Klimášová, Novoná, Hlinková, Korenková, Čorňáková, Agoštonová, Trebulová.


Ďalšie články