Ženská reprezentácia vstúpila do Turnaja šiestich krajín víťazne

MICHALOVCE (SZĽH) – Ženskej hokejovej reprezentácii do sa vydaril vstup na domácom Turnaji šiestich krajín v Michalovciach. Vo svojom prvom súboji skupiny A na podujatí vyhrali zverenkyne trénera Mateja Ševčíka nad reprezentáciou Francúzska 4:1. Proti tohtoročnému účastníkovi elitnej kategórie majstrovstiev sveta rozhodli Slovenky o triumfe v posledných desiatich minútach záverečnej tretiny, keď v 52. minúte zvýšila na rozdiel dvoch gólov Lucia Halušková a dve minúta uzavrela skóre zápasu Tatiana Korenková. Slovenské reprezentantky sa v druhom zápase Turnaja šiestich krajín postavia vo štvrtok proti výberu Nórska. V dnešnom úvodnom súboji skupiny B turnaja zvíťazili hokejistky Maďarska nad súperkami z Číny vysoko 5:0.

 

Matej Ševčík – tréner reprezentácie Slovenska žien:

"Z pohľadu hernej stránky to bol vyrovnaný zápas, dôležitý bol výkon našej brankárky. Tá nás podržala v kritických momentoch, keď mali súperky veľmi dobré šance. Dali sme druhý gól, ktorý bol zlomový – to bol moment, kedy sa zápas preklopil po hernej aj psychickej stránke na našu stranu. Gól prišiel po našej dôraznej hre pred bránkou. Následne prišli dva góly v poslednej tretiny, ktorú sme herne kontrolovali viac my. Dve tretiny to bol vyrovnaný zápas a je to ťažký súper, ktorý nás čaká aj na budúcoročných majstrovstvách sveta. Víťazný vstup do turnaja určite hráčkam psychicky pomôže. Dôležité je, keď si overíte veci z tréningu tak, že vám v zápase vychádzajú. Hlavne pre dievčatá to je vynikajúce a verím, že to isté sa bude opakovať aj zajtra a v ďalších dňoch."

 

Turnaj šiestich krajín žien, Michalovce

SLOVENSKO – Francúzsko 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)

Góly SR: 17. Ištocyová (Čupková), 37. Hlinková (Ištocyová, Čupková), 52. Halušková (Kučerková), 58. Korenková (Halušková).

Vylúčení: 3:7, presilovky 0:1, oslabenia: 0:0, strely 44:30

Rozhodcovia: Zuzana Rimbalová – Michal Vall, Eva Mária Moleková.

 

Zostava SR ženy: Rišianová – Trebulová, Drábeková, Šuliková, Kučerková, Vargová, Sádecká – Hlinková, Čupková, Ištocyová, Halušková, Košecká, Korenková, Maskaľová, Kúbeková, Suráková, Nemčeková, Hajniková, Dzurinová.


Ďalšie články