Ženská reprezentácia v príprave pred MS podľahla Češkám

BRATISLAVA (SZĽH) – Slovenská ženská hokejová reprezentácia má za sebou svoj posledný prípravný zápas pred odletom na Majstrovstvá sveta divízie 1A. Zverenkyne americkej trénerky Jenny Potterovej si na bratislavskom Zimnom štadióne Vladimíra Dzurillu zmerali sily s hokejistkami Česka, ktorým podľahli 2:4.

Do zápasu vstúpili lepšie Češky, ktoré v šiestej minúte otvorili skóre stretnutia po dorážke Mlýnkovej. O tri minúty neskôr stuhla divákom na štadióne krv v žilách po tom, čo pri mantineli Forejtová nešetrne atakovala Vargovú a slovenská obrankyňa sa v zápase už neobjavila. Ďalší priebeh dvadsaťminútovky však už patril domácim reprezentantkám. Najprv pri presilovke mali gól na hokejke Kúbeková s Čurmovou, lenže obe bez želaného efektu. Ešte väčšia šanca prišla v 17. minúte pri poldruha minúty trvajúcej presilovke o dvoch hráčov, lenže do konca tretiny sa už Slovenky nepresadili.

Druhú dvadsaťminútovku otvorila v 24. minúte šancou Matejková, krátko nato zas Bartošovú v bránke Česka preverila Čurmová, no znovu bezvýsledne. Zahodené šance Češky nekompromisne trestali a hneď prvé dve presilovky v zápase využili. Štofankovú, ktorá zaujala miesto v polke zápasu po Kiapešovej, prekonala najprv v presilovke o dvoch hráčov Forejtová a o 34 sekúnd aj Topolská – 0:3. Štvrtý gól mohli Češky pridať v 37. minúte, no Mlýnková z nariadeného trestného strieľania neuspela.

Tretia tretina obrazom hry už viac pripomínala úvodné dejstvo. V 47. minúte mala sľubnú príležitosť Lucia Ištocyová, no gól sa podarilo Slovenkám streliť až v 53. minúte zásluhou Mihalikovej. Češky kontrovali však bleskurýchle. O 27 sekúnd prinavrátila trojgólové vedenie Martinů, čo ostalo v platnosti aj krátko nato, keď v nájazde na Hladíkovú neuspela Rumanová. Nakoniec však posledné slovo v zápase mala Tatiana Ištocyová, ktorá 35 sekúnd pred koncom v presilovke upravila na konečných 2:4.

Oba tímy si po dohode ešte zahrali päťminútové predĺženie a absolvovali aj tri série doplnkových samostatných nájazdoch. V predĺžení gól nepadol, v nájazdoch za Slovensko uspela Kúbeková, kým za Česko Pejšová s Čajanovou.

Hlas po zápase

Jenny Potter (hlavná trénerka SR ženy): „Češky sú skvelý tím a, samozrejme, predstavujú výbornú konkurenciu. V zápase bolo niekoľko pozitív, ale tiež aj vecí, na ktoré potrebujeme upriamiť pozornosť. Bol to však skvelý prípravný zápas pred majstrovstvami sveta, ktoré nás už čakajú.“

Slovensko ženy – Česko ženy 2:4 (0:1, 0:2, 2:1)
Góly: 53. Mihaliková (T. Ištocyová, L. Šuliková), 60. T. Ištocyová (Kúbeková) – 6. Mlýnková (Topolská), 33. Forejtová (Pejšová), 34. Topolská (Mlýnková), 53. Martinů.
Samostatné nájazdy: Kúbeková dala – 1:0, Martinů nedala; L. Halušková nedala, Pejšová dala – 1:1; Záborská nedala, Čajanová dala – 1:2.
Vylúčenia 2 min.: 7:6, navyše Korenková (Slovensko) a Forejtová (Česko) obe 10 min. za napadnutie zozadu, presilovky 2:2, oslabenia 0:0. Strely na bránu: 31:33 (14:10, 6:15, 11:8). Najlepšie hráčky zápasu: Tatiana Ištocyová – Natálie Mlýnková. Rozhodovali: Fridrich – Čerhitová, Kúdeľová. 112 divákov.

Slovensko: Kiapešová (30. Štofanková) – T. Ištocyová, L. Šuliková, Čurmová, Lučová, D. Vargová, A. Šulíková, Kučerková, Korenková – Klimášová, Košecká, Kúbeková – Mihaliková, L. Halušková – Trebulová, Rumanová, L. Ištocyová – Matejková, Záborská, Maskaľová.
Česko: Hladíková – Bartošová, Kosinová, Zedníková, Kovářová, Pejšová, Kotounová, Škrdlová – S. Halounová, A. Halounová, Lorencová – Forejtová, Martinů, Smetková – Mlýnková, Topolská, Matoušková – Čajanová, Mazancová, Dýcková.

Kompletné štatistiky zo zápasu