Ženská reprezentácia podľahla Nemecku 1:3

KLAGENFURT (SZĽH) – Ženská hokejová reprezentácia ťahala za kratší koniec aj vo svojom treťom zápase na turnaji Wörthersee Trophy v rakúskom Klagenfurte. Výber hlavnej trénerky Jenny Potterovej však proti Nemecku, štvrtému tímu z posledných majstrovstiev sveta, podal sympatický výkon, na viac ako prehru 1:3 to však nestačilo. Jediný gól za Slovensky strelila dvadsaťdva sekúnd pred koncom zápasu Iveta Klimášová.

Slovenky tak veľmi kvalitne obsadený turnaj v Rakúsku v konkurencii domáceho výberu, Česka a Nemecka zakončili bez víťazstva na poslednom mieste s pasívnym skóre 3:10.

Hlas po zápase

Ján Bezděk (asistent trénerky SR ženy): „Dnešný zápas sme začali ustráchane, individuálnymi chybami, a to dosť vážnymi, sme súperky posadili na koňa a po dvoch tretinách viedli 3:0. V tretej tretine sme však zlepšili všetky veci, počnúc pohybom, cez nahrávku, hrou s pukom končiac. Túto tretinu sme vyhrali 1:0 a z môjho pohľadu to bola aj najlepšia tretina na turnaji. Ukázali nám, že vieme hrať hokej a keď dievčatá plnia pokyny hlavnej trénerky, tak vedia hrať vyrovnané zápasy aj s Nemeckom. Celý turnaj splnil očakávania a ukázal nám reálny stav, v ktorom ženská reprezentácia Slovenska je. Vieme, kde sa pohybujeme, poznáme stav hráčov, zistili sme, čo musíme zlepšiť smerom k aprílovým majstrovstvám sveta. V najbližších dňoch navyše turnaj zanalyzujeme a hodnotenie hlavnej trénerky bude súčasne slúžiť aj ako spätná väzba k hráčkam, aby vedeli, kde sú ich prednosti, čo musia udržiavať, ale aj, kde boli v ich hre chyby a na čom treba k majstrovstvám sveta zapracovať.“

Nemecko – Slovensko 3:1 (1:0, 2:0, 0:1)
Gól SR: 60. Klimášová.

Ďalší výsledok z 3. dňa Wörthersee Trophy:
Rakúsko ženy – Česko ženy 0:3 (0:2, 0:1, 0:0).

Konečná tabuľka Wörthersee Trophy

  Tím Z V VP PP P Skóre B
1. Česko ženy 3 2 1 0 0 8:1 8
2. Nemecko ženy 3 2 0 1 0 7:5 7
3. Rakúsko ženy 3 1 0 0 2 6:8 3
4. Slovensko ženy 3 0 0 0 3 3:10 0

Ďalšie články