Ženská reprezentácia do 18 rokov vstúpila do turnaja vo Švédsku prehrou

TYRINGE (SZĽH) – Slovenskej hokejovej reprezentácii žien do 18 rokov nevyšiel vstup do turnaja štyroch krajín vo švédskom Tyringe. S jedným z top svetových tímov tejto vekovej kategórie, Ruskom, prehrali zverenky trénera Petra Kúdelku 0:3. Mladým Slovenkám sa darilo v prvých dvoch tretinách držať s favorizovanými súperkami krok, kvalita Ruska sa naplno prejavila až v záverečnej časti hry. To potvrdzuje aj štatistika striel na bránu v záverečnej časti hry, ktorá bola 12:1 v prospech Ruska.

Ruskám sa podarilo skórovať v každej tretine. Skóre duelu otvorila v 17. minúte Lučnikovová, v úvode druhej tretiny zvýšila Šaškinová a definitívnu podobu dala výsledku v 45. minúte Škalijovová.

Slovenské reprezentantky sa v druhom zápase turnaja v Tyringe predstavia v piatok, keď ich súperom bude domáci výber Švédska.

 

Turnaj štyroch krajín, Tyringe (Švédsko)

SLOVENSKO 18 – Rusko 18 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Vylúčení: 6:9, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1, strely: 13:30

Zostava SR: Zimková – Vysokajová, Leskovjanská, Stern, Slováková, Vrbinská, Jašková – Matejková, Halušková, Kapičáková, Dobošová, Kučerová, Nemčeková, Frančovičová, Schredlová, Klimantová, Hudáková, Štetiarová, Lahová, Kušmireková.

 

Peter Kúdelka – tréner ženskej reprezentácie do 18 rokov:

"Prvé dve tretiny sme s družstvom zo svetovej špičky hrali vyrovnanú partiu. Dokázali sme dlho držať vyrovnaný stav – vyrovnaný bol aj počet streleckých pokusov. Myslím si, že v úvode sme aktivitou súpera zaskočili a nepúšťali sme ho do veľkých príležitostí. Dobre sme bránili a dostávali sme sa aj do šancí. Škoda tých nevyužitých presilových hier. Prvé dva góly sme inkasovali, keď sme chceli tvoriť hru a dostali sme góly zo samostatných nájazdov. S tými dvoma tretinami je absolútna spokojnosť. V tej tretej nám už chýbali sily a proti dobre nastavenému súperovi sme už viac nedokázali. Mrzí nás najmä efektivita, šance sme si vytvárali ale nedokázali sme skórovať. Zajtra nás čaká druhý zápas proti Švédsku, ten bude rovnako kvalitný ako Rusko. Verím, že budeme schopní napodobniť výkon z dneška. A súpera, s ktorým budeme hrať o pár týždňov na majstrovstvách sveta budeme chcieť zdolať."