Ženská reprezentácia do 18 rokov ukončila turnaj v Tyringe prehrou s Japonskom

TYRINGE (SZĽH) – Slovenská hokejová reprezentácia žien do 18 rokov obsadila na kvalitne obsadenom turnaji štyroch krajín vo švédskom Tyringe posledné miesto. V záverečnom stretnutí podľahol výber trénera Petra Kúdelu rovesníčkam z Japonska najtesnejším rozdielom 0:1. Po prehrách s Ruskom a Švédskom tak odišli mladé Slovenky zo severu Európy bez zisku bodu a dvakrát sa im do siete súpera nepodarilo skórovať.

O víťazstve Japonska rozhodla v 17. minúte Minami Kamadová. V záverečnej minúte zápasu hrali Slovenky presilovú hru a po odvolaní brankárky tak boli vo výhode o dve hráčky. Túžobného vyrovnania sa však nedočkali.

Turnaj štyroch krajín bol jednou zo záverečných previerok reprezentácie do 18 rokov, pred majstrovstvami sveta najvyššej kategórie, ktore sa na konci decembra uskutočnia v Bratislava. Na nich sa národný tím predstaví v B skupine a ich súperom budú „osemnástky“ Česka, Švédska a Švajčiarska.

 

Turnaj štyroch krajín, Tyringe (Švédsko)

SLOVENSKO 18 – Japonsko 18 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)

Vylúčení: 2:4, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, strely: 22:32

Zostava SR: Zimková – Vysokajová, Leskovjanská, Stern, Slováková, Vrbinská, Jašková – Matejková, Halušková, Kapičáková, Nemčeková, Shredlová, Fančovičová, Klimantová, Štetiarová, Dobošová, Hudáková, Kučerová, Kušmireková, Lahová.

 

Peter Kúdelka – tréner ženskej reprezentácie do 18 rokov:

"Do stretnutia sme išli odčiniť výsledkovo aj herne piatkový duel proti Švédsku. Chceli sme zápas vyhrať a predviesť lepší hokej, ako včera. To sa nám v prvej tretine nepodarilo. Boli sme pod tlakom súpera, inkasovali sme gól. Nasledujúce dve tretiny môžem povedať, že zápas bol vyrovnaný. Šance boli na oboch stranách. V našej bráne zachytala výborne Medviďová. Škoda, že z troch-štyroch gólových príležitostí sme gól nestrelili. Bod sme si zaslúžili. Ale čo je omnoho dôležitejšie, že sme dokázali urobiť ďalší herný progres. V auguste sme hrali prvý zápas proti Japonsku 0:7, teraz to bolo 0:1. Je to pre nás prísľub pred blížiacimi sa majstrovstvami sveta. Turnaj nám ukázal, že na najvyššom leveli nie je možné vypustiť ani okamih, byť koncentrovaný celých 60. minút a podávať výkony na hranici svojich možností. Len takto extrémne ťažké konfrontácie nás môžu pripraviť na šampionát. Družstvu verím a domnievam sa, že víťazstvá prídu v pravý čas."