Ženská reprezentácia do 16 rokov dvakrát podľahla Češkám. Druhý zápas ukázal pozitíva

OSTRAVA / BRATISLAVA (SZĽH) - Slovenská ženská reprezentácia do 16 rokov absolvovala v poradí druhú medzištátnu akciu v sezóne. Dvadsať zverenkýň hlavnej trénerky Gabriely Sabolovej si zmeralo sily v dvoch prípravných zápasoch v Ostrave. Domácu výber Česka dvakrát zvíťazil, v sobotňajšom zápase vysoko 8:1 a v nedeľu tesne 2:1. Prvý zápas poznačil prílišný rešpekt našich dievčat k súperkám a prísnejšie kritériá v ňom zniesla iba druhá tretina. V druhom súboji však už bolo vidieť pozitíva a Slovenky v ňom boli v hre o víťazstvo až do posledných minút, hoci napokon tesne podľahli 1:2.

Prípravné zápasy reprezentácie žien do 16 rokov v Ostrave:

Sobotňajší zápas:
Česko "16" - Slovensko "16" 8:1 (3:0, 1:1, 4:0)
Gól SR:
Hudáková (Kapičáková, Fančovičová)

Nedeľňajší zápas:
Česko "16" - Slovensko "16" 2:1 (0:0, 0:1, 2:0)
Gól SR:
Fančovičová (asistencie Hudáková, Kapičáková)

Družstvo SR 16 ženy:
Brankárky: Medviďová, Debnárová
Obrankyne: Nilabovičová, Mandelíková, Giertlová, Janeková, Nemčeková, Plankenauerová
Útočníčky: Fančovičová, Miháliková, Blichová, Cengelová, Čorňáková, Hajduková, Kapičáková, Stern, Kučerová, Štetiarová, Slováková, Hudáková

Hodnotenie:

Gabriela Sabolová, trénerka reprezentácie žien SR 16:
"V prvom zápase mali naše dievčatá až príliš veľký rešpekt zo súpera, pretože Češky majú svoju kvalitu a majú neporovnateľne viac medzinárodných skúseností. Z toho pramenilo aj ich sebavedomie. Nastúpili na nás od začiatku vo veľkom štýle, boli sme väčšinou pod tlakom a inkasované góly pramenili najmä z našich individuálnych chýb. V prvom zápase sme však odohrali aspoň výbornú druhú tretinu, za ktorú sme hráčky pochválili. Od toho sme sa potom odrazili aj do druhého zápasu, ktorý sme už zvládli aj takticky. Dievčatá hrali tímovo a aj z hľadiska systému splnili to, čo sme od nich vyžadovali. Boli statočné v osobných súbojoch a dobrý výsledok sme dosiahli aj vďaka výkonu brankárky. Tá síce zachytala veľmi dobre aj v prvom zápase, ale výsledok druhého súboja bol v tomto smere oveľa priaznivejší. Som rada, že hráčky najmä v druhom zápase už hrali bez prehnaného rešpektu a do posledných minút sme boli v hre o víťazstvo."