Ženská "osemnástka" vstúpila do turnaja v Zlíne prehrou

ZLÍN (SZĽH) - Ženskej hokejovej reprezentácii do 18 rokov sa nevydaril vstup do Turnaja olympijských nádejí Vyšehradskej štvorky. V otváracom súboji podujatia, ktoré sa koná v Zlíne, prehrali zverenkyne trénera Petra Kúdelku s rovesníčkami z Maďarska 3:4. Slovenské hokejisti nedokázali ťažiť z hernej prevahy a stroskotali najmä na výborne chytajúcej brankárke Maďarska Fruzsine Szabóovej. V závere duelu sa našej „osemnástke“ podarilo zdramatizovať duel, keď pri power-play znížila 53 sekúnd pred koncom stretnutia Nikola Nemčeková. Pre ženskú reprezentáciu do 18 rokov je turnaj v Zlíne poslednou previerkou pred januárovými majstrovstvami sveta divízie 1A v rakúskom Radentheine. Slovenky odohrajú na Turnaji olympijských nádejí Vyšehradskej štvorky ešte dve stretnutia. V piatok sa predstavia proti rovesníčkam z Poľska a v sobotu bude ich súperom domáci výber Česka do 16 rokov.

Peter Kúdelka – tréner reprezentácie Slovenska žien do 18 rokov:

"Od začiatku zápasu sme mali korčuliarsku aj hernú prevahu s tým, že sme si vytvárali početné gólové šance. Tie sa nám bohužiaľ nepodarilo premieňať zásluhou výborného výkonu maďarskej brankárky. V druhej tretine nás trochu pribrzdili oslabenia. Ale bol to zápas o tom, že sme hrali nátlakovo, ale inkasovali sme góly. Za pozitívum považujem to, že sme dokázali hrať kombinačne, v rámci systému a dobre sme napádali. My sme aj v samom závere stretnutia mali veľký tlak – pri hre bez brankárky sme znížili na 3:4 minútu pred koncom. A desať sekúnd pred záverečnou sirénou sme nepremenili vyloženú príležitosť. Ten výsledok je síce negatívny, ale verím, že v januári na majstrovstvách sveta budeme proti Maďarkám úspešní."

 

Turnaj olympijských nádejí Vyšegradskej štvorky, Zlín (ČR)

SLOVENSKO – Maďarsko 3:4 (1:1, 0:1, 2:2)

Góly SR: 16. Dobošová (Kučerková, Hajniková), 51. Halušková (Dobošová), 60. Nemčeková.

Vylúčení: 5:3, presilovky 0:1, oslabenia: 1:0

Rozhodcovia: Blaha – Kučera, Šico

Zostava SR ženy U18: Zimková – Vysokajová, Leskovjanská, Plankenauerová, A. Šuliková, Vrbinská, Jašková, Kučerková, L. Šuliková – Klimantová, Halušková, Matejková, Hajniková, Nemčeková, Kúbeková, Dobošová, Schredlová, Cengelová, Hudáková.