Ženská osemnástka útočila na triumf. Chýbal gól

ZLÍN (SZĽH) – Ženská hokejová reprezentácia do 18 rokov siahala na celkové víťazstvo na Turnaji olympijských nádejí Vyšehradskej štvorky. V záverečnom zápase podujatia dokázali zverenkyne trénera Petra Kúdelku triumfovať nad výberom domácej českej reprezentačnej „šestnástky“ najtesnejším rozdielom 1:0. O jediný a zároveň víťazný zásah v stretnutí sa postarala Júlia Matejková, ktorá využila prihrávku od Tamary Dobošovej. Slovenky zaznamenali na turnaji druhé víťazstvo – rovnaký počet mali aj reprezentácie Česka a Maďarska. Rozhodoval tak rozdiel skóre zo vzájomných zápasov šesťbodových tímov. A v ňom Česky prekonali slovenský výber o jediný gól (5:4 ku 4:4). Turnaj olympijských nádejí Vyšehradskej štvorky bol poslednou previerkou osemnástky pred januárovými majstrovstvami sveta divízie 1A v rakúskom Radentheine.

V priebehu nasledujúceho týždňa zverejní tréner Kúdelka nomináciu hráčok na svetový šampionát. Záverečný blok prípravy na majstrovstvá sveta odštartuje osemnástky 27. decembra.

 

Peter Kúdelka – tréner reprezentácie Slovenska žien do 18 rokov

"Jeden gól nám chýbal na prípadné víťazstvo na turnaji. My sme ale neriešili či skončíme prvý alebo druhý – aj keď by to bolo samozrejme krajšie. Ale pre nás bolo dôležité že sme herne dominovali a boli sme lepšie ako Češky. Vytvorili sme si množstvo šancí ale veľkou prekážkou bola brankárka. Myslím si, že sme vytvorili takú dobrú pracovnú atmosféru pred nadchádzajúcimi majstrovstvami sveta divízie 1A. My sme hrali perfektne v defenzíve, vykrývali sme súperky keď boli v našom obrannom pásme. Ale ešte raz musím vyzdvihnúť veľmi dobrý výkon českej brankárky Hřívovej."

 

Turnaj olympijských nádejí Vyšehradskej štvorky, Zlín (ČR)

Česko U16 – SLOVENSKO U18 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)

Gól SR: 13. Matejková (Dobošová)

Vylúčení: 3:2, presilovky 0:0, oslabenia: 0:0

Rozhodcovia: Jan Vaněk – Lukáš Goňa, Pavel Blažek

Zostava SR ženy U18: Zimková – Vysokajová, Leskovjanská, Plankenauerová, A. Šuliková, Vrbinská, Jašková, Kučerková, L. Šuliková – Klimantová, Halušková, Matejková, Hajniková, Nemčeková, Kúbeková, Dobošová, Schredlová, Cengelová, Hudáková.

 

KONEČNÁ TABUĽKA TURNAJA

1. Česko U16 3 2 0 0 1 11:3 6

2. Slovensko U18 3 2 0 0 1 15:7 6

3. Maďarsko U18 3 2 0 0 1 12:8 6

4. Poľsko U18 3 0 0 0 3 3:23 0

*poznámka: o víťazovi turnaja rozhodlo skóre zo vzájomných zápasov Česka, Slovenska a Maďarska.