Ženská osemnástka po dráme zdolala Maďarsko po nájazdoch

FONDO (SZĽH) – Slovenská hokejová reprezentácia žien do 18 rokov zvíťazila v prvom súboji na Turnaji 4 krajín v talianskom Fonde. S rovesníčkami z Maďarska si zverenkyne trénera Petra Kúdelku poradili po dramatickom priebehu 5:4 po samostatných nájazdoch. Ten rozhodujúci premenila kapitánka tímu Sofia Vysokajová. Pritom mladé reprezentantky mali počas celého zápasu hernú prevahu, čo potvrdzuje aj pomer streleckých pokusov. Slovenky vyslali na brankárku Maďarska 42 streleckých pokusov, súperky na našu gólmanku Lauru Medviďovú iba 16. Z pohľadu produktivity sa v zápase najvýraznejšie presadila krídelníčka Romana Halušková, autorka dvoch gólov a jednej prihrávky.

Slovenský výber do 18 rokov čakajú na Turnaji 4 krajín ešte dve stretnutia: v piatok sa stretnú s Dánskom a v sobotu uzavrú účinkovanie na podujatí duelom proti domácim Taliankam.

 

Peter Kúdelka - tréner ženskej reprezentácie do 18 rokov:

"Boli sme v zápase lepší ako súper, boli sme aktívnejší ale málo efektívny. Z tej hernej prevahy a gólových šanci sme skórovať nedokázali. Úvod nebol podľa našich predstáv, zmenilo sa to až po polovici zápasu keď sme hru stiahli na tri formácie. Získali sme tempo a hrali sme hru, ktorú sme chceli. Paradoxne sme v tretej tretine inkasovali góly na 1:4 a zdalo sa, že zápas je stratený. No naša viera vo víťazstvo a tímový duch rozhodli o tom, že sme v závere zápasu dokázali duel vyrovnať. A aj napriek nepremeneným šanciam v predĺžení sme súboj doviedli do víťazného konca. Súper dokázal dávať góly iba z ojedinelých útokov, počas celého stretnutia sme mali hernú prevahu."

 

Turnaj štyroch krajín žien, Fondo (Taliansko)

SLOVENSKO 18 – Maďarsko 18 5:4 s.n. (0:1, 1:1, 3:2 – 0:0, 1:0)

Góly SR: 21. Halušková, 48. Halušková (Matejková), 58. Matejková (Halušková), 60. Kapičáková, rozhodujúci nájazd: Vysokajová.

Vylúčení: 4:1, presilovky 0:0, oslabenia: 0:0, strely 42:16

Rozhodcovia: Zuzana Rimbalová – Michal Vall, Eva Mária Moleková.

 

Zostava SR ženy: Medviďová – Vysokajová, Leskovjanská, Slováková, Jašková, Stern, Janeková – Klimantová, Kučerová, Kapičáková, Vrbinská, Matejková, Kušmíreková, Štetiarová, Hudáková, Halušková, Fančovičová, Dobiášová, Donovalová.