Ženská osemnástka opäť vycestuje na dvojzápas do Rakúska

BRATISLAVA (SZĽH) – Slovenská ženská hokejová reprezentácia do 18 rokov mala v týchto dňoch finišovať s prípravou na majstrovstvá sveta A-skupiny I. divízie tejto vekovej kategórie. Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) však januárový turnaj v Györi zrušila z dôvodu celosvetovo nepriaznivej epidemiologickej situácie a obáv zo šírenia koronavírusového variantu omikron. Mladé Slovenky preto namiesto cesty do Maďarska absolvujú v závere aktuálneho týždňa prípravný dvojzápas s Rakúšankami.

Výber pod vedením hlavnej trénerky Gabriely Sabolovej sa zíde dnes večer na zraze v Bratislave, kde hráčky a členovia realizačného tímu najskôr podstúpia testovanie na prítomnosť koronavírusu a s ním spojenú hotelovú izoláciu. V prípade negatívnych výsledkov čakajú zajtra slovenské reprezentantky dva tréningy na ľade. Rovnako dva tréningy majú naplánované aj vo štvrtok 6. januára, jeden z nich už v dejisku dvojzápasu. 

Slovenky odohrajú prvý duel na zimnom štadióne v Radentheine v piatok o 18.30 h, druhý v sobotu o 11.00 h. S rakúskymi rovesníčkami majú čerstvú skúsenosť. V závere uplynulého kalendárneho roka si pripísali v dvoch súbojoch v St. Pöltene najprv víťazstvo 3:2 a potom prehru 1:2 po predĺžení.

„Zmeny v nominácii oproti minulému týždňu nie sú veľké. Chceli sme pozvať viaceré hráčky na skúšku, ale zisťovali sme ich pripravenosť a dostali sme informácie, že netrénujú. Navyše, aj predtým sa dlhšie netrénovalo. Zápasy v Rakúsku budú preto pre staršie hráčky rozlúčkou s danou vekovou kategóriou a mladšie hokejistky čaká dobrá medzinárodná previerka. Ligové súťaže sú pozastavené, takže je pre nich cenný každý duel. Sme rady, že po zrušenom šampionáte máme vôbec možnosť zápasovej konfrontácie. Pôvodne sme síce v tomto období mali nastúpiť proti Japonkám, ale ich prílet do Európy v dôsledku rozhodnutia IIHF padol. Teší nás aspoň to, že prakticky zo dňa na deň sa nám podarilo vybaviť ďalšie súboje s Rakúšankami,“ povedala pred zrazom trénerka Gabriela Sabolová.

 

Nominácia SR 18 Ženy na Výcvikový tábor v Bratislave a prípravné zápasy v Rakúsku (Radenthein) - 04.-08.01.2022

Hráčky podľa klubov
Lilien BEŇÁKOVA Barani - HŠMH Banská Bystrica
Zuzana DOBIAŠOVÁ HC ŠKP Bratislava
Alexandra MATEIČKOVÁ HC ŠKP Bratislava
Barbora KAPIČÁKOVÁ HC ŠKP Bratislava
Laura MEDVIĎOVÁ HC ŠKP Bratislava
Emma PLANKENAUEROVÁ HC ŠKP Bratislava
Hana FANČOVIČOVÁ HK Bratislava/HC ŠKP Bratislava
Lea GIERTLOVÁ HK Brezno
Lívia DEBNÁROVÁ HC 07 Detva
Nikola JANEKOVÁ MHK Dolný Kubín/HC ŠKP Bratislava
Nina HUDÁKOVÁ HC Košice/ŽHK 2000 Šarišanka Prešov
Laura JANCSÓOVÁ HK Levice/MsHKM Žilina
Nina ŠTRBÁKOVÁ MHK Martin/MHK Dolný Kubín
Kristína TARICSOVÁ HK Lokomotíva Nové Zámky/HC Spišská Nová Ves
Ema TÓTHOVÁ HK Lokomotíva Nové Zámky/HC ŠKP Bratislava
Tatiana BLICHOVÁ Prešov Penguins/ŽHK 2000 Šarišanka Prešov
Ema GÁLISOVÁ HC Topoľčany/HC ŠKP Bratislava
Sandra HALUŠKOVÁ MŠK Púchov/MHK Martin
Hana KRÁKOROVÁ HK Trnava/ŽHKM Zvolen
Nela LOPUŠANOVÁ MsHKM Žilina/MHK Dolný Kubín
REALIZAČNÝ TÍM
Generálna manažérka Ľubomíra Kožanová
Manažérka Chelsea Jeanette Kubek
Hlavná trénerka Gabriela Sabolová
Asistent trénerky Milan Ondričko
Tréner brankárok Dušan Vlk
Lekár MUDr. Andrej Papp
Masér Ľubomír Baka

Náhradníčky (na telefonické zavolanie): HK Slovan Gelnica/ŽHK 2000 Šarišanka Prešov - Ema LACKOVÁ, MHK 32 Liptovský Mikuláš/ŽHK Poprad - Tatiana KORČEKOVÁ, HK Lokomotíva Nové Zámky - Michaela Katarína SENKOVÁ, MsHKM Žilina/HK Lokomotíva Nové Zámky - Ivana LÁTKOVÁ

 

Program dvojzápasu v Radentheine

PIATOK 7. JANUÁRA
18.30 h Rakúsko „18“ – Slovensko „18“

SOBOTA 8. JANUÁRA 
11.00 h Rakúsko „18“ – Slovensko „18“