Zemplínčanov zradili presilovky, Prešov pokračuje v parádnom štarte

Po excelentnej príprave vykročili do sezóny trojzápasovou víťaznou sériou. Prišla však prehra 1:4 v Bratislave a rozbehnuté michalovské „líšky “ sa zrazu zastavili. Nasledovali dve identicky tesné prehry 2:3 v Nitre a doma s Prešovom a Dukla razom padla z čela tabuľky na siedmu priečku.

Zo spomínanej trojice prehier je rozhodne najprekvapivejšia a najtrpkejšia tá posledná. Hráči Dukly nastupovali do domáceho duelu proti Prešovu v pozícii favoritov, no svoje šance z prvej tretiny nevyužili a potom prišla studená sprcha v podobe trojgólovej pasáže medzi 24. a 30. minútou. Po góloch Craiga Martina, Jakuba Žilku a Maxa Gerlacha to bolo razom 0:3.

Nevyužili sme čisté šance v úvode a potom prišli inkasované góly. Mohol to byť úplne iný zápas. Prvý gól nás trochu zrazil na kolená a bola z toho nevydarená päťminútovka, ktorá nás stála zápas,“ pátral po príčinách nečakanej prehry útočník Dávid Buc.

Prešovčania sa dokázali poučiť z predošlého vlažného úvodu v súboji proti Banskej Bystrici a tentoraz nastúpili oveľa koncentrovanejšie.

„Posledný zápas proti Bystrici sme začali hrozne. Povedali sme si, že takto sa to nedá. Poriadne sme sa rozcvičili a od úvodu sme išli naplno,“ zdôraznil útočník Ján Sýkora, ktorý netajil nadšenie z hry, ktorou sa Šarišania prezentovali na Zemplíne. „Vyhrali sme a to je veľmi pozitívne. Musím pochváliť chlapcov, ktorí hrajú oslabové hry. Odvádzajú skvelú prácu a to nie len v tomto zápase. Od prvého striedania sme bojovali a to bol základ úspechu. Síce sme dvakrát inkasovali po zbytočných chybách, ale vložili sme do toho srdce. Azda aj preto sa napokon priklonilo šťastie na našu stranu.“

O zbytočných góloch hovoril aj domáci Roman Žitný. Za kľúčový problém však označil nevyužité presilové hry.

„Nemôžeme si dovoliť luxus v podobe siedmich nevyužitých presiloviek. Toto dnes rozhoduje zápasy a takáto bilancia je chabá. Chce to lepšie zakončenie a väčší dôraz do bránky,“ vyslal apel do vlastných radov Žitný, na ktorého nadviazal Buc. „V príprave nám presilovky išli, teraz sme v tomto smere v útlme. Potrebujeme viac gólov v početných výhodách. Hlavne v takýchto vyrovnaných zápasoch by nám to pomohlo.“

Ku cti zverencov Toma Coolena slúži, že zápas nezabalili ani v čase trojgólového manka a zásluhou dvoch presných zásahov Romana Žitného to bola dráma až do poslednej sekundy. V prípade 25-ročného útočníka išlo o úvodné góly sezóny.

„Som za to rád, pretože som potreboval prelomiť streleckú smolu. Mojou snahou je pomáhať tímu a mrzí ma, že to teraz nestačilo. Takýto zlý úvod sezóny som však ešte nemal a tie góly sú preto pre mňa aj napriek prehre cenné. Mali by mi pomôcť,“ zaželal si bratislavský odchovanec.

Séria troch prehier nedodá na pohode žiadnemu mužstvu, no podľa Dávida Buca nejde o tragédiu. „Nerobil by som z toho vedu, pretože liga je veľmi vyrovnaná. Vypadáva sa priamo a každý preto posilnil. Rozhodujú maličkosti a v každom zápase musíte hrať naplno. Treba veriť, že prácou a poctivosťou si ďalšie zápasy prikloníme na našu stranu.“


Prehľad zápasu

2
Góly Góly
3
44 (4,55 %)
Strely na bránu Strely na bránu
29 (10,34 %)
26 (89,66 %)
Zákroky Zákroky
42 (95,45 %)
0/6 (0,00 %)
Presilové hry Presilové hry
1/4 (25,00 %)
3/4 (75,00 %)
Oslabenia Oslabenia
6/6 (100,00 %)
0/0 (0,00 %)
Vhadzovania Vhadzovania
0/0 (0,00 %)
Kompletný prehľad zápasu