Zemplínčania si otvárali účty, Mašlonka vymyslí akciu 2+1 (FOTO)

Pohľad na predzápasovú súpisku hostí z Banskej Bystrice naznačoval, že tabuľkovo druhá Dukla Ingema Michalovce by nemala mať vážne problémy s upevnením druhej priečky tabuľky.

Rozsiahla maródka obrala hostí až o ôsmich hráčov základnej zostavy a kľúčom k úspechu líšok“ tak bolo nič nepodceniť a zahryznúť sa do svojho súpera hneď od úvodu. Už v tretej minúte si vybojovali prvú presilovú hru a o štyri minúty neskôr otvoril strelecký účet svojim prvým gólom sezóny Marek Mašlonka.

Ja som mužstvo už na rozcvičke upozorňoval na to, aby sme hrali zodpovedne a sústredili sa na svoj výkon. V takýchto zápasoch hrozí podcenenie, ale ak hrá súper na tri päťky, môže byť v lepšom tempe a aj takáto Banská Bystrica má svoju kvalitu. Som rád, že sme nič nepodcenili a máme tri body,“ poznamenal spokojným hlasom 34-ročný popradský odchovanec v službách Dukly. „Od úvodu sme diktovali tempo a mali sme hru vo svojich rukách. Komplikovali sme si to jedine vylúčeniami, inak sme boli určite lepší. Dôležité bolo, že sme ubránili oslabovú hru o dvoch hráčov, pretože ak by sa dostali do kontaktu na 2:3, tak by to bolo nervóznejšie.“

Michalovčanom stačili na zisk troch bodov tri góly a zaujímavosťou je, že vo všetkých troch prípadoch sa tešili strelci prvýkrát v sezóne. V prípade gólu Adama Stripaia na 2:0 išlo dokonca o prvý gól kariéry.

„Na ten moment nezabudnem nikdy. Bol to neskutočný pocit. Prihral mi to Paľo Regenda, ja som už iba vystrelil a sledoval som, ako to tam padlo. Snažil som sa trafiť puk na druhú stranu brankára a vyšlo to. Veľmi sa teším a rád donesiem do šatne nejaké koláče. Teší ma, že som pomohol k víťazstvu, ale celkovo to bol výborný kolektívny výkon,“ vyhŕkli pocity šťastia z 19-ročného obrancu.

Veľmi dôležitým bol aj tretí gól útočníka Dávida Buca, ktorý padol šesť sekúnd pred koncom druhej tretiny. Posila z tímu Bratislava Capitals sa ním presadila v našej extraligovej súťaži prvýkrát od 14. októbra 2018. Ešte v drese Banskej Bystrice vtedy dopomohol „baranom“ k hladkému triumfu 7:2 nad Liptovským Mikulášom.

„Smiali sme sa na tom, že sviatoční strelci mali svoj deň. Pomohli sme tímu a to je fajn,“ poznamenal dobre naladený Buc, ktorého zaradil tréner Valtonen až do štvrtej formácie Dukly. „Ja to nevnímam tak, že by som hral vo štvrtom útoku. Tréneri to chcú vyskladať tak, aby sme boli nebezpeční všetkými útokmi. S Marekom Mašlonkom sa poznáme od malička a hrávali sme spolu už v mládežníckych kategóriách. Ja sa teda určite nesťažujem.“

Príležitosť na dramatizáciu zápasu mali Banskobystričania v polovici tretej tretiny, keď si na trestnú lavicu sadli Vladimír Mihálik a tesne po ňom aj Dávid Buc.

„Áno,mal som tam hlúpy faul a išli sme do troch. Na trestnej lavici som potom tŕpol, aby neznížili. Prečkali sme to a potom to už bolo kontrolované,“ odfúkol si Buc, podľa ktorého dodali tri víťazstvá v rade potrebnú pohodu. „Som rád, pretože po mojom príchode sme začali dvoma prehrami. Rýchlo sme sa však oklepali a nabehli sme na víťaznú vlnu. Takto musíme pokračovať.“

„V šatni je to teraz veľmi veselé a je iba dobré, že sa presadili aj menej tradiční strelci. Verím, že sme na správnej vlne a takto chceme pokračovať. V tabuľke sme už vysoko, ale môžeme byť ešte vyššie,“ podotkol Adam Stripai.

V zaujímavej situácii sa po súboji proti Banskej Bystrici ocitol tímový pokladník Marek Mašlonka, ktorý sa chystal skasírovať premiérových strelcov, no tímu veľmi rýchlo pripomenuli, že prvý gól strelil aj on sám.

„Asi vymyslím akciu 2+1, čiže dvaja zaplatia a ja to budem mať zadarmo,“ rozosmial sa figliar Mašlonka. „Ja som každopádne rád. Blížia sa sviatky a tak sa presadili sviatoční strelci.“

Víťazné kvarteto plánovali Zemplínčania skompletizovať už v nedeľu na ľade Prešova, no vzhľadom na chorobu v tíme súpera zo Šariša bol zápas odložený. V harmonograme tak pribúda čoraz viac presunov.

Je to veľmi ťažké. Aj vlani sme zažili v IHL takýto rozháraný úsek sezóny a hráčom chýbalo správne tempo. Verím, že sa to postupne rozbehne naplno a diváci sa budú môcť vrátiť na tribúny,“ uzavrel s nádejou v hlase Dávid Buc.


Prehľad zápasu

3
Góly Góly
1
39 (7,69 %)
Strely na bránu Strely na bránu
34 (2,94 %)
33 (97,06 %)
Zákroky Zákroky
36 (92,31 %)
0/7 (0,00 %)
Presilové hry Presilové hry
1/7 (14,29 %)
6/7 (85,71 %)
Oslabenia Oslabenia
7/7 (100,00 %)
0/0 (0,00 %)
Vhadzovania Vhadzovania
0/0 (0,00 %)
Kompletný prehľad zápasu

Priebeh zápasu

1. tretina
2. tretina
+ 29,92,48,61,53,11 / - 31,56,6,74,89
  • 25:51
  • 2:1
  • PH1
3. tretina
Zápas sa skončil
Kompletný priebeh zápasu

Fotogaléria