Zaplnený prešovský štadión videl hviezdny zápas 1. ligy

PREŠOV (Filip Sabo - prvaliga.sk) - Dejiskom tretieho zápasu hviezd sa stala prešovská Ice Arena. Do metropoly východu zavítali najväčšie hviezdy St. Nicolaus prvej hokejovej ligy.

Pri predstavovaní hráčov zožali pochopiteľne najväčšie ovácie domáci Prešovčania. Zaplnený zimný štadión však v plnej paráde privítal všetkých aktérov a o zábavu bolo postarané. Víťaza sme sa nedočkali, v dramatickom závere sa zrodila remíza 17:17.

Po predstavení oboch mužstiev a odznení národnej hymny v podaní ĽS Rozmarija vhodil úvodné buly predstaviteľ mesta pán Milan Majerský. Všetky predzápasové formality boli splnené a za potlesku tribún sa začal ostrý štart stretnutia. Obe mužstvá začali vo vlažnejšom tempe a výbornými zákrokmi upozornili na seba obaja brankári. Prvý gól prišiel po piatich minútach hry, keď sa po krásnej tímovej akcii na jeden dotyk zapísal do streleckej listiny Tomáš Paločko.

Tím Ladislava Hopkoviča pridával na obrátkach, ale proti bol brankár Roman Petrík. Odolával však len necelých tridsať sekúnd, keď sa dostal do úniku Lukáš Vartovník a "Hopky Team" viedol o dva góly. Pred súťažou zručností "pomýlené hokejky" však bolo už 3:0, keď sa do streleckej listiny zapísal aj Michal Findura.

"Pomýlené hokejky" dali hviezdam zabrať, ale lepšie sa s týmto hendikepom vysporiadali zverenci trénera Antona Tomka a Damián Novický pridal štvrtý gól. Hra zručností vyšla lepšie "Hopky Teamu" a hviezdy v modrých dresoch mohli pridať aj ďalší gól. Trestné strielanie však zostalo nepremené. Piaty gól do siete Romana Petríka prišiel hneď vzápätí, keď divákom predviedol svoje umenie aj Radovan Cútt. Hokejisti v modrých dresoch sa dostávali do gólového trháku, ale po chybe brankára znížil kapitán Martin Hujsa. Pár sekúnd na to vymiešal Dominika Riečického aj Lukáš Dubeň a na rozdiel dvoch gólov znižoval Patrik Janáč. Gólové predstavenie pokračovalo a po prvej tretine výhraval "Hopky Team" 7:4. Počas prestávky zabával divákov moderátor Denis Bartalský a vo vedomostnej súťaži rozdal mnoho pekných cien.

Pred začiatkom druhej tretiny si to hráči oboch tímov rozdali v súťaži zručností. Presnejšie strely mali hokejisti pod vedením Ľubomíra Hurtaja a dosiahli tak platný gól. Druhá tretina začala za tesného stavu, pretože muži v bielom ovládli aj slalom s pukom.  Úvod druhého dejstva zvádli lepšie "Hujerovci" a po dvoch gólocoh Skaličanov boli rázom vo vedení. Obrat pokračoval, keď mladík Filip Mrava v samostatnom úniku vyškolil Dominika Riečického. Ten sa porúčal na striedačku po diesatom góle a miesto prenechal Adamovi Trenčanovi. Po pár minútach s k tomuto ťahu odhodlal aj "Hujer Team" a zahral si aj Juraj Halo.

Nasledovala ďalšia súťaž zručností, v ktorej sa nám tento raz predstavili všetci brankári. Muži v maskách sa nenechali zahanbiť a v minihokeji previedli krásne divadlo. Nakoniec sa radovali "Hujerovci". Za fintu Romana Petríka by sa nemusel hanbiť nejeden strelec. Ukážkové zakončenie pri samostatnom nájazde predviedol Michal Kokavec a diváci ho odmenili skandovaním jeho mena. Ten v závere druhej tretiny znížil na rozdiel jedného gólu a tribúny burácali.

Cez druhú prestávku sa opäť odovzdávali ceny vyžrebovaným šťastlivcom, na svoje si prišli všetci. "Hopky Team" zaostával o jeden gól a súťaž v rýchlosti strely tak mohla priniesť vyrovnanie. Najrýchlejšiu strelu zaznamenal Michal Kokavec, keď jeho delovka zaznamenala rýchlosť až 153 km/h. Z dobre naladeného hladiska tak znelo zborové "Koky-Koky!"

Očakávaná súťaž v podobe najatraktívnejších nájazdov divákov ešte viac rozburácala. Latka bola postavená vysoko, keď Albín Podstavek zakončil futbalovou hlavičkou. Gólové zakončenie previedol aj Martin Hujsa po prihrávke o mantinel. Slávu v tejto disciplíne zožal aj miláčik hladiska, Michal Kokavec. Oba jeho góly stáli naozaj za to! Rozhodovanie bolo naozaj ťažké a museli pomôcť diváci. Hlas ľudu rozhodol a cenu získal kúzelník Jozef Tomčák. Druhá prestávka sa tak skončila a "Hopky Team" výhraval 12:11.

Radosť zo zápasu sa prejavovala mexickými vlnami v hladisku a v Prešove to naozaj žilo. Rýchly gól Samuela Chalupu v úvode posledného dejstva ešte viac naštartoval prítomných fanúšikov a všetci sa skvelo zabávali. Na ľade sa však odohrával strhujúci súboj, v ktorom sa lepšie darilo mužom v modrých dresoch. Keď Michal Kokavec skompletizoval hetrik, "Hopky Team" bol vo vedení o tri presné zásahy. Do útoku sa tak vydal aj brankár Adam Trenčan, ale skórovať sa mu žiaľ nepodarilo. To však nebolo všetko! Koncert v podaní "Kokyho" pokračoval jeho štvrtým gólom.

Poslednou disciplínou bola korčuliarska štafeta. Víťazom sa stal "Hopky Team" a ich súperi im športovo pogratulovali. Po nepremenenom trestnom strielaní Martina Hujsu kráčali muži v modrom k jasnému víťazstvu. Nádej však kontakntým gólom vykresal strelec Topoľčian, Martin Uhnák. Po trestnom strielaní brankára Romana Petríka, ktorý opäť previedol inštinkt zakončovateľa sa zápas zdramatizoval. Na rozdiel dvoch gólov znížil Dušan Klučiar a "Hujerovci" chytali druhý dych. Všetko však v závere rozhodol gólom brankár Dominik Riečický. Zaujala aj pästná výmena medzi Erikom Nitrianskym a Ondrejom  Ďurišom, ktorá ešte viac nabudila jasajúcih divákov. V samom závere sa ešte podarilo vyrovnať kapitánovi Martinovi Hujsovi na konečných 17:17.

Po stretnutí prišlo na rad vyhlásenie najlepších hráčov. Za "Hujerovcov" si cenu odniesol kapitán Martin Hujsa a za "Hopky Team" kto iný ako miláčik publika, Michal Kokavec. Pamätné ocenenia dostali aj obaja tréneri a všetci hlavní arbitri. Záverečná spoločná fotografia pri skandovaní "Ďakujeme-Ďakujeme!"  hovorí za všetko. Všetci zúčastnení sa bavili hokejom a týmto zápasom oslávili šport, ktorý máme všetci tak radi.

1. liga - Zápas hviezd - tretí ročník:

Hopky Team - Hujer Team 17:17 (7:9, 9:3, 1:5)

Góly a asistencie: 5. Valečko (Cútt), 7. Vartovník (Kokavec), 8. Findura, 9. Novický (Trávniček), 11. Cútt (Valečko, Kolba), 14. Burzala (Kluka), 15. Valečko (Solomonchak, Cútt), 26. Ďuriš (Trávniček), 29. Kokavec (Tomčák), 30. Kokavec (Findura, Tomčák), 30. Kokavec, 30. Tomčák, 32. Chalupa, 35. Kokavec (Findura, Vartovník), 38. Valečko, 38. Vartovník, 44. Riečický - 11. Klučiar, 12. Dubeň (Jarolín, Vaškovič), 13. Janáč (Uhnák), 15. Janáč, 16. Jarolín, 16. Hujsa, 18 Klučiar (Dubeň), 18. Jarolín (Uhnák), 20. Mrava, 21. Dubeň (Valjent). 26. Petrík, 40. Uhnák (Jarolín), 41. Petrík, 42.Klučiar, 45. Zlocha (Nahalka, Jarolín), 45. Jarolín
Diváci: 2632

Zostavy:

Hopky Team: D. Riečický, A. Trenčan - T. Valečko, M. Kolba, D. Novický, O. Burzala, M. Vantroba, P. Trávniček - M. Baláž, M. Kokavec, L. Vartovník, R. Cútt, V. Solomonchak, S. Chalupa, O. Ďuriš, M. Findura, M. Kluka, J. Tomčák 

Hujer Team: R. Petrík, J. Halo - O. Košecký, E. Nitriansky, L. Škápik, L. Dubeň, M. Valjent, J. Nahálka, M. Hujsa, A. Podstavek, M. Uhnák, L. Vaškovič, J. Zlocha, P. Janáč, D. Klučiak, J. Kamenický, R. Jarolín, F. Mrava


Fotogaléria