Začala nadstavba EUHL, Gladiátorom nestačilo na výhru ani 5 presných zásahov

Európska univerzitná hokejová liga (EUHL) odštartovala včera nadstavbu; v prvom stretnutí sa proti sebe postavili celky z Trenčína a Plzne, ktoré bojujú o posledné dve miestenky do playoff.

Dravý a rýchly hokej zo strany na stranu napokon priniesol väčší úsmev na tváre českého tímu, Jan Setikovský sa dokonca môže pochváliť i hetrikom.

Gladiators Trenčín – Akademici Plzeň 5:6 (3:2, 0:2, 2:2)

Góly a asistencie: 6. Haščič, 12. Kopecký (Baron, Haščič), 18. Šmida (Špankovič, Mečiar), 44. Špankovič (Šmida, Haščič), 60. Ferleťjak (Haščič, Mečiar) – 5. Faschingbauer (Polívka), 8. Setikovský (Faschingbauer, Polívka), 27. Setikovský (Faschingbauer), 39. Franěk (Kala, Hřebík), 46. Polívka (Faschingbauer, Malota), 51. Setikovský (Faschingbauer, Polívka)

Vylúčení: 4:3 na dve minúty, navyše Malota (ACA) 10min za nešportové správanie, presilové hry: 0:2, oslabenia: 0:0, pomer striel: 40:39

Rozhodovali: Lesay – Jurčiak, Rehák

Zostavy

Gladiators Trenčín: Gašparovič – Matejka, Okuliar, Baron, Novák, Porubský, Haluška, Smolka, Mečiar, Šmida, Kopunec, Kopecký, Haščič, Šulík, Ferleťjak, Zajíček, Špankovič, Révesz

Akademici Plzeň: Frček – Muchka, Malota, Kubík, Franěk, Kučera, Setikovský, Hřebík, Polata, Baxa, Polívka, Krajhanzl, Faschingbauer, Kala

Priebeh zápasu

Do zápasu vstúpili aktívnejšie študenti z Plzne, ktorí svoju dravosť a odhodlanie dokázali v 5. minúte pomocou dorážok pretaviť do úvodného gólu. Netrvalo však dlho a po odpískaní trestného strieľania sa Haščič postaral o vyrovnanie. Skóre v dynamickej hre si opäť na svoju stranu naklonili hostia, keď počas presilovej hry zasunul vyrazený puk do bránky Setikovský. Ani tento raz sa ale netešili pridlho; aj s kúskom šťastia vyrovnal Kopecký a následne po vyvinutom tlaku poslal domáci tím do vedenia Šmida.

Úvod strednej časti patril herne Gladiátorom, no paradoxne boli to študenti z Plzne, kto strelil gól – presnou strelou prekonal Gašparoviča znova Setikovský. Po vyrovnávajúcom góle sa Akademici opäť dostali do svojho tempa a spomínanému brankárovi nič nedarovali. Ten si najskôr oku lahodiaco poradiť so strelou z hokejky Malotu, následne mu dvakrát podala pomocnú ruku aj konštrukcia bránky. V krátkom čase si hráči Plzne zahrali i dve presilové hry, a gól, ktorý už visel vo vzduchu, prišiel v podaní Franěka.

S jednogólovým náskokom a rozhodne i s väčšou psychickou pohodou naskočili do záverečného dejstva hostia, no Gladiátori zbrane neskladali. Zásluhou Špankoviča vyrovnali a začínalo sa tak opäť „od nuly“. Odhodlanie Akademikov bolo veľké a tak sa im najskôr podarilo využiť ďalšiu presilovú hru, keď spomedzi kruhov strieľal Polívka, následne popri žrdi upravil na 4:6 Setikovský a tým uzavrel i svoj hetrik. V samom závere vsadili domáci na powerplay, 36 sekúnd pred koncom sa im podarilo streliť kontaktný gól, ďalší presný zásah už ale neprišiel.


Fotogaléria