Začal sa predaj vstupeniek aj na jednotlivé zápasy MS 2012

Fínski fanúšikovia, foto: www.ihwc.netFínski fanúšikovia, foto: www.ihwc.net

HELSINKI 30. januára (SITA) - Organizátori hokejových majstrovstiev sveta 2012, ktoré budú spoločne hostiť fínske Helsinki a švédsky Štokholm, začali v pondelok 30. januára s predajom vstupeniek na jednotlivé zápasy. Doteraz sa dali lístky kúpiť len v rámci balíčkov. Ako bonus pre prvých 12-tisíc fanúšikov, ktorí si kúpia lístky na zápas domácej reprezentácie v Helsinkách, je pripravená aj vstupenka na duel pod holým nebom medzi Fínskom a Ruskom, ktorý sa uskutoční 9. februára na Olympijskom štadióne v metropole krajiny tisícich jazier v rámci turnaja Euro Hockey Tour Švédskych hokejových hier.
Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) výrazne zmenila formát šampionátu a vyšla v ústrety fanúšikom, ktorí si už môžu kupovať vstupenky na konkrétne zápasy. Každý tím odohrá v základnej časti po sedem stretnutí, ktoré majú presne stanovený začiatok. Doteraz sa nevedelo, kto a najmä kedy po troch súbojoch v základných skupinách bude hrať.
Vstupenky na zápasy základných skupín stoja v závislosti od kategórie od 35 do 195 eur. Na štvrťfinále stoja 155 a 195 eur, na semifinále 175 a 225 eur a na finále 270 a 320 eur. Lacnejšie vyjdú v rámci balíčkov. Na súboje Slovenska v základnej A-skupine proti Kanade, USA, Kazachstanu, Bielorusku, Švajčiarsku a Francúzsku sú k dispozícii vstupenky za 70 a 90 eur (horná resp. dolná tribúna), na duel proti domácemu Fínsku sa predávajú lístky za 156 a 196 eur.