Z jednej vlny presadli na druhú, zemplínska sínusoida je opäť hore

Zemplínčanom sa zapáčili série. Po osemzápasovej čiernej si konečne užívajú aj výrazne veselšiu a v roku 2022 ešte nestratili ani jediný bod.

„Momentálne sa nám darí a ukázalo sa to aj v tomto zápase. Zmenili sme aj štýl hry a teraz hráme viac s pukom. Pomohli nám aj návrat Mihálika a príchod Dohertyho. Obrana sa zlepšila a výkony išli celkovo nahor. Konečne vyhrávame domáce zápasy a verím, že túto sériu predĺžime ešte viac,“ odprezentoval michalovskú spokojnosť po víťazstve 4:1 nad Liptovským Mikulášom Pavol Regenda.

Reprezentačný útočník pomohol k triumfu Dukly gólom a asistenciou a v piatich tohtoročných dueloch nazbieral už deväť bodov za štyri góly a päť asistencií. „Teší ma to. Myslím si, že toto nebol môj zápas, ale padol mi tam gól a pridal som aj asistenciu. Forma je teda fajn. Či však bude stačiť aj na olympiádu, to musia posúdiť iní,“ pousmial sa 22-ročný Hažínčan, ktorý oslávil jubilejný desiaty gól sezóny.

Dôvod na radosť mal aj o tri roky mladší Roman Faith, ktorý strelil góly s poradovými číslami 2 a 3.

„Priznám sa, že doposiaľ to po streleckej stránke nebolo podľa mojich predstáv a už som to mal v hlave. Verím, tieto góly to zlomia,“ odfúkol si košický odchovanec, ktorý zamieril na Zemplín z tímu Bratislava Capitals. Z pohľadu samotného zápasu proti Liptákom mal radosť predovšetkým zo zisku troch bodov. „Z našej strany to bolo slabšie ako v predošlom zápase, ale podstatné sú tri body. Hlavne sme začali hrať kompaktne, tím výborne komunikuje a pochváliť musím aj oboch brankárov. Dávajú nám šancu víťaziť. Teší ma, že sa vraciame na víťaznú vlnu. Zaslúži si to tento tím a zaslúžia si to aj michalovskí diváci.“

Účastník majstrovstiev sveta do 20 rokov sa do štatistík okrem gólov zapísal aj raritným desaťminútovým trestom za hru s „nedovoleným a nebezpečným výstrojom.“

„Bolo to trochu bizarné. Vypadol mi totiž chránič a keď som si ho vložil späť, tak som ho mal v ústach iba z polovice. Rozhodca to potrestal takto a asi to tak bolo,“ poznamenal Faith.

Zatiaľ čo Michalovce už stratenú formu našli, Liptákom sa to dlhodobo nedarí. Posledný tím tabuľky prehral až osem z posledných deviatich zápasov a strata na predposledné Nové Zámky narástla už na sedem bodov.

Veľa chlapcov je zranených a stále sa hľadáme. Nemáme ideálnu formu a góly inkasujeme po dorážkach a tečovaných pukoch. Okrem toho sa musíme tlačiť do bránky a dúfať, že nám to začne padať,“ povzdychol si útočník Matúš Paločko, ktorý asistoval pri jedinom góle fínskej posily Kaspera Ela. Samotný výkon na ľade tretieho tímu tabuľky však označil za povzbudivý. „Mrzí nás hlavne začiatok. Mali sme tam presilovky piatich proti trom a ak by sme v nich strelili góly, tak to mohol byť úplne iný zápas. Celkovo sme nepodali zlý výkon a darilo sa nám prehusťovať stredné pásmo. V tretej tretine sme už však nemali sily na vyrovnanie a do prázdnej bránky sme dostali ešte jeden gól.“


Prehľad zápasu

4
Góly Góly
1
29 (13,79 %)
Strely na bránu Strely na bránu
21 (4,76 %)
20 (95,24 %)
Zákroky Zákroky
26 (89,66 %)
2/5 (40,00 %)
Presilové hry Presilové hry
0/7 (0,00 %)
7/7 (100,00 %)
Oslabenia Oslabenia
3/5 (60,00 %)
0/0 (0,00 %)
Vhadzovania Vhadzovania
0/0 (0,00 %)
Kompletný prehľad zápasu