Vzájomnú radosť Krištofa s Ramsaym stopli väzy v ramene

OULU (SZĽH) - Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay sa po oznámení nominácie na Švajčiarsky pohár tešil, že prvýkrát od májových majstrovstiev sveta uvidí Michala Krištofa. Nadšenie trvalo krátko.

V závere predošlého týždňa informoval 26-ročný útočník kanadského kormidelníka o nešťastnom zranení. Michalovi Krištofovi sa prihodilo minulý v piatok, v zápase jeho Kärpätu Oulu na ľade IFK Helsinki. „Dostal som puk od obrancu v našej tretine k mantinelu a protihráč sa za ním vyrútil tiež. Trafil ma v čase, keď som po odohratí puku mal ruku hore, vo vzdialenosti zruba pol metra od mantinelu. Ramenom som doň narazil a povolili väzy, ktoré držia kľúčnu kosť v ramene. Rehabilitácia zatiaľ ide dobre, s rukou môžem hýbať. Nič nie je roztrhnuté ani zlomené, chýba mi len sila. Až keď sa väzy zahoja, môžem začať niečo robiť,“ prezradil nám Michal Krištof. 

Deň po náraze lekár odhadol dobu liečenia na dva až tri týždne. Bolo jasné, že nitriansky rodák sa nestihne vyliečiť do štartu Švajčiarsku pohára. „Do reprezentácie som sa veľmi tešil. Vlastne vždy sa teším a som hrdý, keď môžem prísť. Aj klub ma bez problémov uvoľnil, keďže vyslal niekoľkých hráčov aj do fínskej reprezentácie. Tešil som sa aj na krátky čas strávený doma, ale čo sa dá robiť. Musím rehabilitovať. O niekoľko dní začnem robiť prvé ľahké cviky,“ dodal Michal Krištof. 

V úvode sezóny nebol účastník uplynulých dvoch svetových šampionátov v optimálnom rozpoložení. Prvý kanadský bod si pripísal až 23. októbra v trinástom štarte za Kärpät. A hoci momentálne ich má na konte deväť (2+7), z minulej sezóny na suchoty v produktivite nebol zvyknutý. „V úvode ročníka som sa necítil na ľade ideálne. Tréneri i chalani ma podporovali, aby som sa tým nedeptal. Našťastie, stále som hral. Body a čísla sú pekné, ale až keď sa človek dostane do situácie, že sa mu ich nedarí zbierať, pochopí, že štatistiky nie sú všetko. Uvedomí si, že pre trénera a tím je platný, hoci neboduje,“ pripojil Michal Krištof. 

Život v Oulu, na severe krajiny tisícich jazier, kde v tomto období pretrváva permanentné prítmie, Michalovi Krištofovi vyhovuje. Má po boku seba snúbenicu, s ktorou v súčasnosti pre domácu liečbu trávi viac času ako zvyčajne. Na častú tmu si obaja zvykli. „Zatiaľ nedorazila typická zima, občasný sneh strieda dážď. Počasie nie je ideálne, čo si v týchto dňoch uvedomujem častejšie. Keď som v hernom nasadení, okolité záležitosti príliš nevníma,“ vraví v súčasnosti jeden z našich najlepších stredných útočníkov. 

A keďže voľného času má aktuálne viac ako dosť, využíva ho aj na sledovanie materského klubu. Nitre nevyšiel vstup do sezóny 2019/20, ale po nedávnych zmenách a príchodoch zvučných mien na čele s dvojnásobným víťazom Stanleyho pohára Krisom Versteegom smeruje v tabuľke nahor. „Začiatok sezóny bol náročný, po vysokej prehre s Košicami odstúpil aj tréner Andrej Kmeč. Prišlo k úpravám v kádri. Ľudia v manažmente videli, že boli potrebné. Keď sa noví chalani adaptujú, verím, že mužstvo potiahnu do prvej šestky,“ želá si Michal Krištof.