Vysokoškoláci z Prešova nestačili na Trenčín, Novák s hetrikom

Európska univerzitná hokejová liga (EUHL) pokračovala ďalším kolom, tento raz vyzvali Trenčania na domácom ľade vysokoškolákov z Prešova.

Oba tímy nastúpili do stretnutia v oklieštenej zostave, napriek tomu sa bojovalo o každý kúsok ľadu. K výhre domáceho celku prispel v značnej miere Dominik Novák, ktorému sa nielen, že podarilo skórovať po prvý raz v gladiátorskom drese, ale hneď strelil hetrik.

Gladiators Trenčín – UMIPO Warriors 6:5 (1:1, 4:2, 1:2)

Góly a asistencie: 15. Novák (Mečiar, Révesz), 27. Haščič (Kvasnica, Okuliar), 33. Haščič (Matejka), 35. Porubský, 40. Novák (Haščič), 41. Novák – 16. Jesenský, 21. Grega (Lopáček, Hreha), 34. Lopáček (Hreha), 44. Štofaník (Hreha, Jesenský), 45. Štofaník (Jesenský, Hreha)

Vylúčení: 4:5 na dve minúty, presilové hry: 1:1, oslabenia: 0:0, pomer striel: 40:45

Rozhodovali: Lessay – Jurčiak, Nosek

Gladiators Trenčín: Gašparovič – Haščič, Novák, Okuliar, Hajko, Révesz, Smolka, Mečiar, Matejka, Porubský, Haluška, Balaj, Kvasnica, Kopunec, Kutiš

UNIPO Warriors: Slivka – Kuzma, Jesenský, Zachar, Gross, Choma, Magic, Lopáček, Štofaník, Mistrík, Šimaľ, Hrivňák, Masaryk, Hreha, Pícha, Grega, Weiss

Stretnutie odštartovali oba celky pomerne opatrne, nikto nechcel urobiť chybu, ktorú by mohol súper potrestať. Haluškovi sa nepodarilo využiť odkrytú bránku Slivku, zblízka zaváhal aj Okuliar. Prvý presný zásah prišiel až v 15. minúte, keď Mečiarovu strelu dorážal Novák. Radosť na domácej striedačke trvala ale veľmi krátko, ani nie o minútu presnou strelou do vinkla vyrovnal Jesenský. V závere dejstva si vysokoškoláci z Prešova zahrali presilovú hru, Hrivňák s Lopáčkom potrápili Gašparoviča, ale prekonať ho nedokázali.

Druhú časť odštartovali hostia rýchlym gólom, keď sa presadil Grega, a presný zásah hráčov Prešova ešte väčšmi naštartoval. Gladiátorom ale bola poskytnutá presilová hra; spoza hráča to skúšal Haluška, následne delovkou spoza pravého kruhu Haščič. Domácim sa podarilo vyrovnať zásluhou Haščiča a práve tento menovaný v 33. minúte po individuálnej akcii poslal svoj tím aj do vedenia. S gólmi sa pretrhlo vrece – pravý vinkel Gašparovičovej bránky trafil Lopáček, a po ani nie minúte hry sa presadili znova domáci, svoju šancu využil Porubský a neuveriteľnú jednu sekundu pred koncom dejstva skóroval ešte aj Novák.

Tak ako spomínaný Novák uzavrel gólom druhú časť, tak tú tretiu aj otvoril – tento raz sa presadil bejzbalovým doklepnutím. Hostia z Prešova ani pri trojgólovom rozdiele zbrane neskladali, ba práve naopak. Počas presilovej hry upravil skóre Štofaník, následne z ľavého kruhu sa menovaný postaral aj o kontaktný gól. Okrem presných zásahov začalo stretnutie sprevádzať aj viac dohrávaných osobných súbojov a doslova bitka o víťazstvo. Dve minúty pred koncom tretiny sa dostal do šance Magic, puk nasmeroval ale len do Gašparovičových betónov. Po tejto nevydarenej akcii vsadil tréner hostí na oddychový čas a následne power-play, ani šestica Prešovčanov ale už vyrovnať nedokázala.