Výkonný výbor SZĽH zrušil rozhodnutie Ligovej rady o udelení titulu HC 05 Banská Bystrica

BRATISLAVA (SZĽH) – Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja ako najvyšší výkonný orgán dnes zrušil rozhodnutie Ligovej rady Tipsport ligy zo dňa 12.3.2020 o udelení titulu majstra SR pre HC 05 Banská Bystrica. V sezóne 2019/2020, ktorá musela byť predčasne ukončená z dôvodu šíriaceho sa koronavírusu, nebude majstrom našej najvyššej súťaže žiadny klub.

Ligová rada postupovala podľa existujúcich ustanovení a primerane ich aplikovala, no v tejto veci nezohľadnila ďalšie skutočnosti, a síce postup pri ukončení ostatných súťaží organizovaných a riadených SZĽH. Na všetku činnosť SZĽH sa musia vzťahovať základné princípy zakotvené v Stanovách SZĽH, a teda najmä princíp rovnosti, ktorý ukladá zväzu povinnosť zaobchádzať s každým členom rovnako. A keďže v ostatných súťažiach Slovenský zväz ľadového hokeja neudelil alebo nebude udeľovať ocenenia v predčasne ukončených súťažiach, ocenením v Tipsport lige nedošlo k dodržaniu princípu rovnosti, ktorého zabezpečenie je v pôsobnosti Výkonného výboru SZĽH.

Konečné poradie tímov po základnej časti zostáva v platnosti. Pohár Dušana Pašeka pre víťaza z.č. teda patrí hráčom HC 05 Banská Bystrica. Barani zároveň získavajú právo účasti v hokejovej Lige Majstrov (CHL 2020/2021).

Výkonný výbor SZĽH mal na programe pôvodne aj prerokovanie prevodu licencie.

MHK 32 Liptovský Mikuláš na nový subjekt. Krajské riaditeľstvo policajného zboru v Žiline však požiadalo výkonný výbor, aby v danej veci nekonal, keďže klub je aktuálne vyšetrovaný OČTK. VV SZĽH preto rozhodnutie odložilo na neurčito.