Výkonný výbor SZĽH spresnil vo svojich predpisoch definíciu zahraničného hokejistu

BRATISLAVA (SZĽH) – Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja (VV SZĽH) na svojom riadnom zasadnutí dňa 13. septembra 2017 v Bratislave využil právomoc stanovenú bodom 3.4.10 písm. s) Stanov SZĽH, ktorá VV SZĽH umožňuje v nevyhnutných prípadoch pre chod hokeja upravovať vlastné predpisy, a novelizoval ustanovenia Prestupového a Súťažného poriadku SZĽH týkajúce sa definície zahraničného hokejistu.

Slovenský zväz ľadového hokeja tým odstránil výkladové nezrovnalosti a určil, že za zahraničného hokejistu sa nepovažuje hokejista bez štátneho občianstva SR, ktorý je riadne registrovaný v elektronickom systéme matriky SZĽH, a ktorého národným hokejovým zväzom nie je SZĽH, ak nadobudol príslušnosť k SZĽH na základe nelimitovaného transferu zo zahraničia, má povolený pobyt v SR nepretržite 2 roky a v tomto období odohral dve kompletné sezóny po sebe v klube riadneho člena SZĽH.

Bod 23.3. Prestupového poriadku SZĽH

Nové znenie Staré znenie
Ak má hokejista bez štátneho občianstva SR povolený pobyt v SR nepretržite 2 roky a v tomto období pôsobil dve kompletné sezóny po sebe v súťažiach riadených SZĽH klube, ktorý je riadnym členom SZĽH, ďalej sa nepovažuje za zahraničného hokejistu. Ak má hokejista bez štátneho občianstva SR povolený pobyt v SR nepretržite 2 roky a v tomto období pôsobil bez prerušenia dve kompletné sezóny po sebe v súťažiach riadených SZĽH v tom istom klube, ktorý je riadnym členom SZĽH, ďalej sa nepovažuje za zahraničného hokejistu.


Bod 5.3.1 Súťažného poriadku SZĽH

Nové znenie Staré znenie
Zahraničný hokejista je každý hokejista, ktorý je riadne registrovaný v elektronickom systéme matriky SZĽH, a ktorého národným hokejovým zväzom nie je SZĽH, ak nejde o zahraničného hokejistu, ktorý nadobudol príslušnosť k SZĽH na základe nelimitovaného transferu zo zahraničia. Pre potreby Súťažného poriadku sa za zahraničného hokejistu nepovažuje po dvoch po sebe nasledujúcich sezónach odohratých v klube riadneho člena SZĽH. Zahraničný hokejista je každý hokejista, ktorý je riadne registrovaný, a ktorého národným hokejovým zväzom nie je SZĽH, ak nejde o zahraničného hokejistu, ktorý nadobudol príslušnosť k SZĽH na základe nelimitovaného transferu zo zahraničia po dvoch po sebe nasledujúcich sezónach odohratých v tom istom klube.