Výkonný výbor SZĽH schvaľoval extraligové licencie aj nového trénera ženskej reprezentácie

BRATISLAVA (SZĽH) – Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja sa na dnešnom zasadnutí zaoberal žiadosťami extraligových, prvoligových i druholigových klubov o štart v súťažiach, vypočul si správu Organizačného výboru Majstrovstiev sveta 2019 a schvaľoval zmenu na poste hlavného trénera ženskej reprezentácie.

Z extraligových klubov udelil Výkonný výbor SZĽH na odporúčanie Pro-hokeja licenciu na štart v Tipsport lige všetkým klubom. Odkladaciu podmienku dostal HK Poprad, ktorý musí zaregistrovať zmluvy do Obchodného registra a následne musia nadobudnúť účinnosť. „Po splnení tejto podmienky bude licencia automaticky klubu uvoľnená,“ ozrejmil Miroslav Valíček, generálny sekretár SZĽH.

Z prvoligových klubov boli licencie rovnako udelené všetkým žiadateľom, až na jednu výnimku. HC Prešov totiž kvôli rekonštrukcii zimného štadióna nemá kde hrávať a musí sa obzerať po náhradnom riešení. „Do konca budúceho týždňa musí HC Prešov predložiť návrh riešenia tejto situácie, nejakú alternatívu, kde budú hrávať,povedal Miroslav Valíček po skončení zasadnutia Výkonného výboru SZĽH. V prípade, že Prešov nesplní určenú podmienku, bude licencia na štart v prvej lige ponúknutá ďalším záujemcom. Ak podmienku splní, Výkonný výbor SZĽH bude štart Prešova v prvej lige schvaľovať „per rollam“. V ostatných súťažiach boli licencie udelené všetkým žiadateľom, nakoľko splnili stanovené podmienky.

Výkonný výbor SZĽH schválil nového hlavného trénera reprezentácie žien. SZĽH sa totiž s Jenny Potterovou nedohodol na podmienkach ďalšej spolupráce. Novým trénerom žien sa tak stal jej bývalý asistent Ján Bezdek, ktorý povedie reprezentáciu počas dvojročnej centralizovanej prípravy s cieľom zabojovať o účasť na olympijských hrách.

VV SZĽH si vypočul aj správu o príprave blížiacich sa Majstrovstiev sveta 2019 na Slovensku. „Doplnili sme organizačné tímy v oboch dejiskách, aby všetky formy prípravy fungovali na sto percent, pripravili sme cenotvorbu vstupeniek a môžeme potvrdiť, že celá príprava ide zatiaľ podľa plánu,“ povedal Miroslav Valíček. Ceny vstupeniek na MS 2019 budú oznámené na tlačovej konferencii v priebehu septembra.

Regionálne zväzy (východ, západ a stred) dostali poverenie od Výkonného výboru SZĽH na organizáciu súťaží mladších a starších žiakov po športovej stránke. V závere VV SZĽH schválil termín najbližšieho Kongresu SZĽH, ktorý bude 5. decembra 2018 v Sliači.