Výkonný výbor SZĽH sa zaoberal odvolaním Nitry aj vstupom Capitals do EBEL ligy

BRATISLAVA (SZĽH) – Riadiaci orgán slovenského hokeja Výkonný výbor SZĽH mal na programe zasadnutie, na ktorom sa členovia zaoberali otázkami týkajúcimi sa štartu klubu Bratislava Capitals v nadnárodnej súťaži, dotáciami k infraštruktúre ale napríklad aj odvolaním HK Nitra voči kontumácii ich zápasu a odpočítaniu bodov z tabuľky.

Výkonný výbor sa s odvolaním HK Nitra voči predchádzajúcemu rozhodnutiu stotožnil. Článok v súťažnom poriadku v tejto veci nebol jednoznačný a povoľoval aj ten výklad, s akým prišla v odvolaní Nitra. Zároveň však poveril právne a súťažné oddelenie, aby dopracovali súťažný poriadok.

Výkonný výbor SZĽH dal tiež súhlas klubu Bratislava Capitals, aby začal rokovanie o možnosti vstupu do EBEL ligy. Musí však vyriešiť situáciu s používaním domovského stánku a ďalšími náležitosťami s tým, že slovenská súťaž bude v prípadnom termínovom konflikte v termínovníku nadradená. Zástupcovia Bratislava Capitals musia navyše najneskôr do 25. apríla podať definitívne stanovisko, či ich klub prestupuje do EBEL ligy. V prípade, že sa stane víťazom Slovenskej hokejovej ligy stane práve Bratislava Capitals, do Tipsport ligy postúpi druhý tím v poradí, teda neúspešný finalista.

Výkonný výbor tiež schváli finančnú podporu na obnovu hokejovej infraštruktúry v Spišskej Novej Vsi v súvislosti s blížiacimi sa IIHF Majstrovstvami sveta hráčov do 18 rokov skupiny A prvej divízie. Riadiaci orgán slovenského hokeja zároveň doplnil pracovnú skupinu, ktorá sa bude zaoberať rozdelením zisku z majstrovstiev sveta 2019. Pracovná skupina začne svoju činnosť v marci.