Vydarená premiéra SR 17 v Arose: Slovensko – Švajčiarsko 3:1

AROSA (SZĽH) - Slovenskí hokejisti do 17 rokov výborne vstúpili do silne obsadeného Turnaja piatich krajín vo švajčiarskej Arose, keď v úvodnom zápase zdolali domácu reprezentáciu 3:1. V ďalších dňoch si zverenci trénera Tomáša Kochana zmerajú sily s Českom (štvrtok 13.8. o 15:30), USA (piatok 14.8. o 15:00) a Nemeckom (sobota 15.8. o 15:30)-


Dejisko turnaja vo švajčiarskej Arose, foto: hockeyarenas.net

Slovenskí hokejisti vstúpili do zápasu veľmi aktívne, prvá tretina bola jednoznačne v ich réžii, keď prestrieľali súpera v pomere 12-7, no trápili sa v koncovke. Skóre otvoril v prvej tretine gólom „do šatne“ Patrik Hrehorčák. V druhej tretine umožnili slovenskí hráči súperovi vyrovnať nielen hru, ale aj stav - po sérii vylúčení vyrovnal v 36. minúte Robin Nyffeler. Už o minútu neskôr však prinavrátil Slovensku vedenie opäť Hrehorčák, a to dokonca pri hre vo vlastnom oslabení. Tretia tretina bola opäť bojovná, naši hráči v nej mali viac z hry a pridali aj tretí gól. Ten zaznamenal v 57. minúte Matúš Havrila.

Tomáš Kochan – tréner SR 17:Konečný výsledok 3:1 nás veľmi teší, nakoľko to bola naša premiéra, nielen hráčov, ale aj celého realizačného tímu. Na výcvikovom tábore pred turnajom sme totiž neodohrali žiadny prípravný zápas s výnimkou modelového zápasu na tréningu. S priebehom hry môžeme byť spokojní, predčili sme súpera vo všetkých činnostiach. Našou veľkou slabinou však bola efektivita, čo sa prejavilo najmä v prvej a tretej tretine. Mrzí nás aj 5 nevyužitých presiloviek, kde sme zbytočne veľa kombinovali, a málo strieľali. Sme však veľmi radi za výhru. Zajtra nás čakajú silní Česi, ktorých sme dnes videli hrať v zápase proti USA. Práve oni nás výraznejšie preveria.

Turnaj piatich krajín – Arosa, Švajčiarsko:
SLOVENSKO „17“ – Švajčiarsko „17“ 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Góly SR
: 20. a 37. Hrehorčák, 57. Havrila
Pomer striel: 32:21

Ďalší program SR 17:
Streda 12. augusta 2015 o 20:00: Slovensko - Švajčiarsko
Štvrtok 13. augusta 2015 o 15:30: Slovensko - Česko
Piatok 14. augusta 2015 o 15:00: Slovensko – USA
Sobota 15. augusta o 15:30: Slovensko - Nemecko

Nominácia reprezentačného družstva SR 17 na výcvikový tábor v Trenčíne a Turnaj piatich krajín vo Švajčiarsku (Arosa) v dňoch  8. - 16.  augusta 2015:

Hráči:  Richard Jakubec, Juraj Jankula, Jakub Kostelný (HK Dukla Trenčín), Marek Chamula, Martin Kupec (HC ´05 Banská Bystrica), Filip Krivošík, Adam Liška (HK Ružinov ´99 Bratislava), Dávid Boldižár, Jakub Kövér (HC Košice), Miloš Fafrák, Jakub Urbánek (MHC Martin), Matúš Havrila, Filip Maňák (P.H.K. Prešov), Adam Divinský (HC Slovan Bratislava), Michal Juščák (MHK Dolný Kubín), Juraj Sklenár (MMHK Nitra), Adam Žiak (HK ŠKP Poprad),  Michal Ivan (HKm Zvolen), Marek Korenčík (MsHKM Žilina), Dominik Verbický (HC Bílí tygři Liberec/ČR),  Patrik Hrehorčák (HC Oceláři Třinec/ČR), Martin Fehérváry (IF Malmö/Švéd.)

Realizačný tím: manažér Richard Turaz, tréner Tomáš Kochan, asistent trénera Stanislav Škorvánek, tréner brankárov Jozef Urdák, lekár MUDr. Stanislav Beli, masér Michal Hrtús