Východniari z čiernych okresov prekladajú zápasy

Covidová mapa sa zafarbuje na čierno a postihnuté sú predovšetkým okresy na východe. Kluby organizujúce hokejové zápasy tak prakticky prišli o šancu zarobiť na vstupnom a hľadajú riešenia.

Zmeny týkajúce sa termínov a dejísk zápasov už oznámili Michalovce, Poprad i Spišská Nová Ves.

Zemplínčania pôvodne avizovali, že počas obdobia čiernej fázy budú môcť pustiť na štadión iba 100 divákov a tieto miesta plánovali vyčleniť sponzorom. Napokon sa však dohodli s Košicami, ktoré sú stále „iba“ bordové a vzájomné derby plánované na 5. novembra napokon odohrajú v Steel Aréne.

Podobne sa vynašli aj Spišiaci. Hráči spred brán Slovenského raja odohrajú zápas 14. kola plánovaný na 5. novembra po dohode s predstaviteľmi HK Nitra pod Zoborom. Na domácom ľade potom privítajú Corgoňov 10. decembra v rámci 25. kola.

„Veríme, že miera zaočkovanosti v našom okrese pôjde výrazne nahor, pandemická situácia sa zlepší a v novom termíne budeme môcť otvoriť brány nášho zimného štadióna aj pre všetkých fanúšikov. Aj touto cestou sa chceme vedeniu HK Nitra poďakovať za ústretovosť pri výmene domáceho prostredia, “ uvádza sa v stanovisku HK Spišská Nová Ves na sociálnej sieti.

Iný dôvod na preloženie zápasov má vicemajstrovský HK Poprad. Kamzíci mali v piatok privítať Liptovský Mikuláš a v nedeľu Banskú Bystricu.

„V piatok 29. a v nedeľu 31. októbra sa neuskutočnia plánované zápasy popradských Kamzíkov. Oba sa mali odohrať na domácej pôde. Klub požiadal Ligovú radu z dôvodu veľkej maródky v tíme o odloženie zápasov. Riadiaci orgán súťaže tejto žiadosti vyhovel,“ uvádza stanovisko HK Poprad na klubovej stránke.