Výber žien do 16 rokov prehral najtesnejším rozdielom s Poľskom

MIŠKOLC (SZĽH) – Slovenská ženská hokejová reprezentácia do 16 rokov odohrala na podujatí „osemnástok“ - Turnaji olympijských nádejí Vyšehradskej štvorky – druhý zápas. Po štvrtkovej prehre 0:6 s Českom nestačili zverenkyne trénera Tomáša Segíňa na Poľsko 2:3. O prvé dva góly mladých Sloveniek na turnaji v maďarskom Miškoci sa postarali Zuzana Dobiášová a Kristína Klapicová.

Úvodný presný zásah zápasu zaznamenali v 14. minúte Poľky zásluhou Karoliny Baranovej. No časomiera sa posunula len o štrnásť sekúnd, keď sa podarilo vyrovnať Dobiášovej. Nerozhodný stav však do prvej prestávky nevydržal, dve minúty pred ňou zvýšila Iga Schrammová. V druhej tretine už na rozdiel dvoch gólov v prospech Poľska zvýšila Zofia Postelová. Slovenská „šestnástka“ sa vrátila do zápasu ešte v prostrednej časti, keď na 2:3 znížila Klapicová. Tretia tretina bola v réžii Sloveniek aj kvôli až siedmim vylúčeniam súperiek. Naše reprezentantky sa pokúšali o vyrovnávajúci gól, no ani napriek výraznej prevahe podporenej početnosťou streľby (18:6 v tretej tretine) sa už národnému tímu nepodarilo vyrovnať. Slovenky uzavrú pôsobenie na turnaji v Miškolci sobotňajším stretnutím proti domácemu Maďarsku.

 

Turnaj olympijských nádejí Vyšehradskej štvorky, Miškolc (Maďarsko)

SLOVENSKO "16" – Poľsko "18" 2:3 (1:2, 1:1, 0:0)

Góly SR: 14. Dobiášová (Cengelová, Benáková), 32. Klapicová.

Vylúčení: 2:8, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, strely: 38:28

Zostava SR: Macková – Giertlová, Belková, Janeková, Nilabovičová, Nemčeková, Zivčáková - Glosiková, Ruscinová, Dobiášová, Benáková, Cengelová, Štrbáková, Jancsóová, Donovalová, Nagyová, Klapicová, Cornáková.

 

Tomáš Segíň – tréner ženskej reprezentácie do 16 rokov:

"Výsledok tohto zápasu mrzí, lebo celý zápas sme boli lepším tímom. Dievčatá dodržiavali taktiku, mali výborný pohyb a mali sme tlak, ktorý gradoval až do samého záveru. Mrzí nás prvá tretina, v ktorej sme dostali dva góly. Ale zdobila nás bojovnosť, dobré nasadenie, bol tam tímový duch a veľa pozitívnych emócii. Celý zápas to bolo o tom, že sme nevedeli dať gól. Mali sme 38 striel a premrhali minimálne štyri gólové šance. Oproti prvému zápasu s Českom sme zaznamenali veľký progres. Je to pre nás veľká skúsenosť hrať takéto náročné zápasy. Dievčatá sa nemusia hanbiť za predvedenú hrá, bol to dobrý zápas v ktorom dobre reprezentovali slovenský ženský hokej. Máme tu adeptky – dve tri – keď bude tréner osemnástky potrebovať povolať aj do výberu do 18 rokov. Dievčatá vedia, že majú možnosť sa dostať do nominácie na MS do 18 rokov, ktoré budú v Bratislave. A tiež sú pre nich motiváciou januárové Olympijské hry mládeže."