Vstupenky na MS 2006 budú predávať od konca augusta

Slovenský fanúšik, Štartfoto - Ján SúkupSlovenský fanúšik, Štartfoto - Ján Súkup

RIGA 29. júla (SITA) - Organizátori hokejových majstrovstiev sveta 2006 v lotyšskej Rige budú predávať vstupenky na zápasy od 25. augusta. V ten deň sa uskutoční v Rige tlačová konferencia, ktorá odštartuje predaj. Vstupenky sú rozdelené do štyroch kategórií a s výnimkou lístkov na státie sa budú predávať v balíčkoch na celý deň. Najlacnejšie sú tie na státie, ktorých ceny sa pohybujú od 5 eur na zápas základnej skupiny do 15 eur na finále. Lístky na sedenie sa predávajú v cenových reláciách od 28 eur do 218 eur. Kto si vstupenky kúpi do 30. novembra ušetrí pár eur.

Lotyšsko bude 15. krajinou, ktorá organizuje majstrovstvá sveta v hokeji. Prvýkrát od roku 1966, keď sa hralo v slovinskej Ľubľane, bude šampionát v krajine, ktorá ho doteraz neusporiadala. Po prvý raz od Petrohradu 2000 budú navyše všetky stretnutia v jednom meste, Riga Arena pre 12 500 a Skonto Arena pre 6500 divákov sú od seba vzdialené 750 m.
 
Hokejisti Slovenska začnú svoje účinkovanie na majstrovstvách sveta 2006 v lotyšskej Rige v druhý deň turnaja v sobotu 6. mája o 16.15 h miestneho času (15.15 h SEČ) súbojom s Bieloruskom. Slováci tak budú začínať na svetovom šampionáte s rovnakým súperom ako tento rok vo Viedni, kde vyhrali 2:1. Slovenskí hokejisti odohrajú všetky svoje zápasy v základnej C-skupine v hlavnej Riga Arene, ktorá je momentálne stále vo výstavbe. V pondelok 8. mája nastúpia o 20.15 h proti Kazachstanu a základnú fázu turnaja zakončia v stredu 10. mája o 16.15 h stretnutím s Ruskom. Šampionát v Lotyšsku sa hrá rovnakým systémom ako turnaje v posledných piatich rokoch. Do druhej osemfinálovej (kvalifikačnej) fázy postúpia prvé tri tímy zo základných skupín, od štvrťfinále sa hrá vyraďovacích systémom.


pp;lb