Višňovský a Zedník do Rigy nepricestujú

Ľubomír Višňovský, Štartfoto - Ján SúkupĽubomír Višňovský, Štartfoto - Ján Súkup

RIGA 6. mája (SITA) - Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie František Hossa už nepočíta s účasťou dvojice skúsených hokejistov pôsobiacich v zámorskej NHL Ľubomírom Višňovským a Richardom Zedníkom. V oboch prípadoch bola pred prvým vystúpením Slovenska na šampionáte ešte teoretická šanca, že pricestujú do pobaltskej metropoly.
 

Richard Zedník, Štartfoto - Ján SúkupRichard Zedník, Štartfoto - Ján Súkup

"Témy Zedník a Višňovský sú už minulosťou. Nepricestuje ani jeden z nich,"
prezradil po stretnutí s Bieloruskom tréner František Hossa, ktorý sa so Zedníkom nevedel niekoľko dní skontaktovať a v prípade Višňovského ožili snahy o doplnenie lídra zadných radov Los Angeles Kings do mužstva po návrate zo zámoria na Slovensko.

Na večernej porade po prvom vystúpení na turnaji sa rozhodne, či tréneri dopíšu už pred súbojom proti Kazachstanu na súpisku aj ôsmeho obrancu Stanislava Hudeca z Vítkovíc. K dispozícii je aj trinásty útočník Michal Hudec z Českých Budějovíc. Veľmi pravdepodobné je, že vedenie výpravy zaradí na oficiálny roster aj tretieho brankára Rastislava Staňu. Ján Lašák si proti Bielorusku poranil slabiny a je možné, že na turnaji už nenastúpi.