Videorozhovor s M. Šatanom: Ramsay zostáva hlavný tréner SR, asistentom Handzuš

BRATISLAVA (SZĽH) – Craig Ramsay zostáva hlavným trénerom slovenskej hokejovej reprezentácie. Povedie ju v prebiehajúcej sezóne 2020/21 a v prípade úspešnej kvalifikácie o postup na zimné olympijského hry do Pekingu až do konca ročníka 2021/22. Stálym asistentom 69-ročného kanadského kouča bude Michal Handzuš. Na pozícii druhého asistenta budú rovnako ako v minulosti rotovať viacerí slovenskí tréneri.

Craig Ramsay trénuje slovenskú hokejovú reprezentáciu od leta 2017. Absolvoval s ňou zimné olympijské hry v Pjongčangu i dva svetové šampionáty v Dánsku a doma na Slovensku. Hoci sa prednedávnom pre hockeyslovakia.sk vyjadril, že slovenskému hokeju plánuje naďalej pomáhať, no zrejme už iba v asistentskej či konzultantskej úlohe, napokon ho vedenie SZĽH na čele s prezidentom Miroslavom Šatanom presvedčilo, aby zotrval v pozícii hlavného kouča.

„Craig Ramsay bude pokračovať pri našej reprezentácii. Dohodli sme na rok s tým, že v prípade zvládnutej kvalifikácie o postup na zimné olympijské hry do Pekingu bude vďaka opcii zmluva predĺžená až do konca sezóny 2021/22,“ povedal pre hockeyslovakia.sk Miroslav Šatan s dodatkom, že v náročnom období svetovej pandémie, navyše pred kľúčovým domácim kvalifikačným turnajom o účasť na ZOH 2022 budúci rok v auguste , potrebuje slovenská reprezentácia trénera s bohatými skúsenosťami. „Myslíme si, že pozícia hlavného trénera je kľúčová a vyžaduje potrebné skúsenosti a vedomosti. Lepšieho kandidáta sme nemali, preto sme radi, že sme sa dohodli s Craigom na minimálne ďalší rok. Verím, že trend, ktorý nastavil spolu so všetkými asistentmi, bude pokračovať a vyvrcholí úspešnou olympijskou kvalifikáciou.“

Pravou rukou trénera Craiga Ramsayho na reprezentačnej striedačke bude Michal Handzuš. Na poste druhého asistenta sa budú obmieňať viacerí slovenskí tréneri. V minulosti na rovnakej báze pri Ramsaym fungovali Ján Pardavý, Andrej Podkonický či Ivan Droppa. „Chceme sa oprieť o okruh asistentov, ktorý pri Craigovi fungoval. Sme dohodnutí s Mišom Handzušom, ktorý bude stály asistent. Miesto druhého budeme rotovať rovnako ako v minulosti,“ doplnil Miroslav Šatan.

Prezident SZĽH zároveň potvrdil, že novembrový asociačný termín, počas ktorého slovenská reprezentácia pravidelne od roku 2004 hrala na Nemeckom pohári, je tento rok zrušený vo všetkých reprezentačných kategóriách. To znamená, že národný tím sa v novembri pod Ramsayho vedením nestretne a do Nemecka nepocestuje. Decembrový asociačný termín, v ktorom by sa mali Slováci predstaviť na Švajčiarskom pohári, je zatiaľ v platnosti.

Pozrite si videorozhovor s prezidentom SZĽH Miroslavom Šatanom, ktorý sa vyjadril aj k aktuálnemu dianiu, k prípravám slovenských reprezentácií do 18 i 20 rokov na sezónne vrcholy či k nevyhláseniu laureátov ankety Hokejista roka 2020.