Veslujú, veslujú a stoja na mieste

Prešovskí hokejisti prehrali štvrtý zápas v rade a naďalej ostávajú uväznení na poslednej priečke tabuľky. „Cítim sa ako v tekutých pieskoch. Čím viac sa snažíme, tým hlbšie padáme,“ povzdychol si útočník Ján Sýkora.

Pocit frustrácie je v šatni „koňarov“ čoraz intenzívnejší. Hokejisti HC Grotto to mali vo viacerých domácich dueloch rozohrané veľmi nádejne, no body im pretiekli pomedzi prsty. Tak tomu bolo aj v nedeľňajšom súboji proti Slovanu Bratislava.

„Veľmi ma mrzia hlavne tie domáce prehry. Doma hráme dobrý hokej a chlapcom nemám čo vytknúť. Uznávam, že vonku tak dobre nehráme, ale na svojom ľade áno a je veľkou škodou, že za to nie sme odmenení bodmi,“ okomentoval posledné výsledkové nezdary tréner Ernest Bokroš.

Dostať sa z krízy je vždy náročné a svoje o tom vie aj skúsený odborník. „Veslujeme, veslujeme a stojíme na mieste. Je to frustrujúce, pretože poctivo trénujeme, tvrdo pracujeme a výsledky neprichádzajú. Sme z toho trochu nervózni a posledné miesto nás mrzí hlavne kvôli divákom.“

Majiteľ klubu Róbert Ľupták sa už pred duelom proti Slovanu verejne ospravedlnil fanúšikom a avizoval posilnenie tímu nováčika.

„Áno, chceme tím posilniť, pretože v extralige iba snaha a bojovnosť nestačia. Potrebujeme aj kvalitu. Chýba nám skúsený obranca na presilové hry, trh však nie je veľký. Nechceme iba kusy, potrebujeme posily. Skúsených hráčov s kvalitou. Trápia nás aj zranenia a preto musíme reagovať,“ zadefinoval súčasný stav pri Toryse Ernest Bokroš.

Prvou lastovičkou je príchod obrancu Erika Rajnohu. Dvadsaťtriročný Trenčan je vekom stále mladý, no v extralige už odohral takmer stovku zápasov. Aktuálnu sezónu začínal v drese Bratislava Capitals v Ice Hockey League.

„Toto bol v podstate len môj tretí zápas sezóny a nebolo to teda jednoduché. Mám čo doháňať a idem postupne. V prvom rade musím dbať na pozornú obranu a potom môžem pozerať aj smerom dopredu,“ vyslovil sa Rajnoha po svojej prešovskej premiére. „Odohrali sme dobrý zápas a ukázali sme veľa dobrých vecí. Myslím si, že tím má potenciál a ak budeme pokračovať v poctivej práci, tak víťazstvá prídu. “

Počas svojich mládežníckych čias strávil Erik tri sezóny vo Švédsku, no na Slovensku pôsobil výlučne v západnej časti krajiny. Presun do Prešova preto vníma ako novú kariérnu výzvu.

„Naposledy som tu bol ako deviatak. Veľa sa tu toho zmenilo a šatňa i štadión sú pre mňa príjemnými prekvapeniami. Prvý dojem je výborný. Zatiaľ som tu iba deň aj s cestou, ale verím, že to tu nakopneme a postupne sa odlepíme z dna tabuľky. Prišiel som pomôcť a verím, že budem prínosom,“ dodal Rajnoha.