Veľmi ťažko znášam takéto prehry, vraví Liška. Sukeľ: Ani to nechcem hodnotiť

KOŠICE 15. mája (SITA) - Jednoduchá veta, že hokej je spravodlivý šport, sa slovenskému fanúšikovi na majstrovstvách sveta v Košiciach počúva len veľmi ťažko.

Päťdesiatosem minút Slováci reálne živili šancu na trojbodový úspech nad Nemcami. Boli lepším tímom, súpera 'prestrieľali' v pokusoch na bránku 35:19, ale viedli iba 2:1. Napokon bolo všetko inak. Stačilo 85 sekúnd a Nemci dvoma gólmi otočili na 2:3. Posledné slovo mal 50-gólový strelec z NHL Leon Draisaitl.

"Veľmi ťažko znášam odmalička, keď prehrávam. Keď sa stratí zápas takto ku koncu, mám z toho strašné nervy. Chceli sme jednoznačne vyhrať, vôbec sme nemysleli na to, že môžeme dostať dva góly. Je to hrozné," komentoval zahorúca mladý útočník Adam Liška. Už po súboji s Kanadou, kde Mark Stone necelé dve sekundy pred koncom rozhodol o triumfe "javorových listov" 6:5, debutant na MS Liška neveriaco krútil hlavou. Teraz už vôbec nechápal, čo sa stalo.

"Mali sme to v závere 'ukontrolovať' a mať tretieho hráča v lepšej pozícii smerom dopredu. Pokyny boli jasné, nemali sme sa stiahnuť do pasivity, ale snažiť sa stále vyvíjať tlak, samozrejme, s rozumom. Bohužiaľ, nezvládli sme to," pokračoval hráč Slovana Bratislava. O necelé dva dni čaká na slovenských hokejistov súboj s Francúzmi, kde už bezpodmienečne musia bodovať naplno, ak si chcú zachovať šancu na postup do štvrťfinále. Už teraz sa znížila na minimum. "Bojovať budeme určite, v reprezentácii sa zápas odfláknuť nesmie. Musíme sa pozviechať. Nerád sa spolieham na niekoho iného, ale teraz sme sa ocitli v tejto situácii," zakončil Liška.

Rovnako sklamaný ako Liška bol po zápase aj ďalší mladík v slovenskom tíme Matúš Sukeľ. "Makáme 58 minút a potom si to s prepáčením 'poserieme' dve minúty pred koncom. Ani sa mi to nechce hodnotiť, čo sa stalo. Mali sme šance, mali sme dať viac gólov. Je to obrovské sklamanie, je nám ľúto divákov, ale aj samých seba. Taký je, žiaľ, hokej. Tak ako sme boli na začiatku turnaja na koni, teraz sme sklamaní," skonštatoval Sukeľ.

Jeden zo strelcov slovenského tímu Libor Hudáček potvrdil starú pravdu, či skôr frázu, že v hokeji sa nehrá na šance, ale góly. "Druhý gól tam Nemci krásne trafili, tretí padol po akcii, na ktorú Nemci čakali celý zápas a vyšlo im to v závere, keď sme s tým už nemohli nič urobiť. Nehrá sa na šance či množstvo striel. Keď nedáme viac gólov ako súper, tak nezvíťazíme," uviedol L. Hudáček.

Zatiaľ čo nemeckí hokejisti majú v A-skupine po štyroch zápasoch na čele plný počet 12 bodov, Slovákom na šiestom mieste stále svieti v tabuľke iba trojbodový zásah z úvodného zápasu proti tímu USA. Najbližším súperom zverencov Craiga Ramsayho budú v piatok od 16.15 h Francúzi.