Veľkonočný špeciál – prvá časť: S džentlmenmi na tému zvykov, tradícií a dobrôt počas sviatkov

BRATISLAVA (SZĽH) – Veľkonočné sviatky 2020 budú zrejme smutnejšie ako obvykle. Pre zúriacu pandémiu koronavírusu platí nielen na Slovensku mnoho reštrikcií, nariadení či obmedzení, napríklad v súvislosti s voľným pohybom osôb. Doma naďalej zostávajú aj naši mladí reprezentanti, ktorí ešte donedávna s korbáčmi, voňavkami a zásobami vody počas Veľkonočného pondelka poctivo dodržiavali ľudové tradície. Oblievali, šibali, naháňali dievčatá v rodine i v okolí. Dnes sú z nich – ako tvrdia v našom videoprieskume – veľkonoční džentlmeni. Oblievačku realizujú decentne. 

Keďže doba je nepriaznivá, spolu s našimi piatimi respondentmi Matúšom Sukeľom, Andrejom Kollárom mladším, Adamom Liškom, Filipom Krivošíkom a Jakubom Sukeľom sme sa rozhodli pomôcť vám s navodením veľkonočnej atmosféry. Každý deň od štvrtka do pondelka vám naši junáci poodhalia niečo zo svojich veľkonočných zvykov, spomienok a tradícií. 

Na Zelený štvrtok sme sa ich pýtali: 

Aké zvyklosti dodržiavate počas Veľkonočných sviatkov a ktorá z tradičných dobrôt nesmie chýbať v tomto čase na veľkonočnom stole?

A nezabudnite! Druhým kolom otázok pokračujeme v piatok...