Varaďa skončil pri českej 20-ke, najvážnejším kandidátom Mlejnek

PRAHA - Výkonný výbor Českého zväzu ľadového hokeja odvolal trénera českej "dvadsiatky" Václava Varaďu.

Podľa informácií serveru hokej.cz je najvážnejším adeptom na uvoľnený post Karel Mlejnek.

"Z úst Václava Varaďu došlo k detailnej analýze, ešte podrobnejšia bola v trénerskej komisii, v ktorej dostal veľa otázok na telo. Výstupom je konštatovanie, že MS hráčov do 20 rokov na domácom ľade boli neúspešné," uviedol šéftréner Českého hokeja Filip Pešán.

Varaďa viedol českú "dvadsiatku" aj na predošlom šampionáte v Kanade. Meno jeho nástupcu zatiaľ nie je známe. "Nerád by som sa o menách bavil cez médiá, ale mám určitú predstavu. Koncom januára by mala byť známa trojica nových trénerov," poznamenal Pešán. Českú "dvadsiatku" čaká vo februári turnaj v Nemecku a v apríli v Hodoníne.

K zmene na trénerskom poste prišlo aj pri českom tíme do 18 rokov. Doterajšieho hlavného kormidelníka Karla Berana nahradil Jakub Petr. Doterajší asistenti Radim Skuhrovec a Milan Plodek zostali vo svojich funkciách. Beran doplatil na slabé výsledky "osemnástky" počas sezóny. Jeho zverenci neuspeli na domácom Hlinka Gretzky Cupe, trikrát prehrali s rovesníkmi z Ruska a nevydaril sa im ani decembrový turnaj vo Švajčiarsku. Hlavnou úlohou nového trénera bude uspieť na aprílových MS hráčov do 18 rokov.