Valerengen prepustil pre koronavírus všetkých hráčov a personál

OSLO - Hokejový klub Valerengen prepustil z obáv pre šírenie koronavírusu všetkých svojich hráčov a personál. Účastník najvyššej súťaže v Nórsku o tom informoval na svojom webe.

"Žiaľ, museli sme sa uchýliť k drastickým opatreniam v zložitej situácii, a preto sme prepustili všetkých hráčov a personál," uviedol klub. V Nórsku sezónu predčasne ukončili 12. marca pred štartom play off, Valerengen skončil po základnej časti na treťom mieste: "Chceli by sme sa poďakovať všetkým našim fanúšikom za túto sezónu. Nanešťastie sme ju nedokončili, ale mali sme ju dobrú a cítili sme, že v play off sme to mohli dotiahnuť ďaleko. Aj keď sme teraz v ťažkom období, dúfame, že spolu zažijeme nové inšpiratívne a hrdé momenty v budúcej sezóne. Teraz je dôležité, aby ste sa o seba starali, zdravie je na prvom mieste."

V Nórsku evidujú 1445 prípadov ochorenia COVID-19, hlásia tri úmrtia. Celosvetovo je v 163 krajinách/regiónoch potvrdených viac ako 190-tisíc prípadov nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2, podľahlo mu vyše 7500 osôb.