V utorok odvety semifinále play-off, najbližšie k postupu má Jyväskylä

BRATISLAVA 15. januára (SITA) - Pred utorkovými odvetami semifinále play-off hokejovej Ligy majstrov 2017/2018 sú najbližšie k finálovej miestenke hráči fínskeho tímu JYP Jyväskylä.

Tí v minulotýždňovom prvom zápase v domácom prostredí zdolali český tím Oceláři Třinec 4:2. "Dva góly v hokeji nie je veľký rozdiel. Urobíme všetko pre to, aby sme postúpili do finále. Musíme sa pripravovať na to, že musíme vyhrať o tri góly," uviedol slovenský gólman Třinca Peter Hamerlík, ktorý odchytal celý prvý duel. Okrem Hamerlíka v Třinci pôsobia aj útočníci Vladimír Dravecký a Tomáš Marcinko.

Severočeský Liberec doma remizoval so švédskym Växjö Lakers 1:1, odveta na juhu Švédska je teda otvorená. Za Liberec odchytal celý zápas Jaroslav Janus, ktorý inkasoval lacný gól. "Chybu beriem na seba a som rád, že chlapci potom vyrovnali. Do odvety vďaka tomu ideme za vyrovnaného stavu," povedal. Za Liberec hrajú okrem neho aj obrancovia Adam Jánošík, Patrik Maier a útočníci Martin Bakoš s Máriom Bližňákom. Martin Bakoš sa medzičasom ocitol vo finálovej trojici v hlasovaní o cenu pre najužitočnejšieho hráča súťaže (NordicBet MVP Trophy).

Do vyraďovacej časti sa zo šestnástich trojčlenných skupín kvalifikovali ich víťazi i tímy na druhých miestach. Základná časť vyvrcholila v prvej polovici októbra, nasledovali súboje v osemfinále (záver októbra a november) a štvrťfinále (december). Finále na ľade lepšieho tímu po základnej časti bude 6. februára. Isté nateraz je, že to nebude v Liberci. V tejto sezóne v hokejovej LM štartoval aj úradujúci majster HC '05 iClinic Banská Bystrica, ktorý so šiestimi bodmi skončil tretí v základnej A-skupine na nepostupujúcom treťom mieste.

Program utorkových odviet semifinále play-off hokejovej Ligy majstrov 2017/2018:

  • 17.00 h: Oceláři Třinec (ČR) - JYP Jyväskylä (Fín.) /prvý zápas: 2:4/
  • 18.30 h: Växjö Lakers (Švéd.) - Bílí Tygři Liberec (ČR) /prvý zápas: 1:1/