V sezóne 2020/2021 sa neuskutoční Liga majstrov

ZUG - Vedenie hokejovej Ligy majstrov zrušilo sezónu 2020/2021. Ide o reakciu na situáciu so šírením pandémie koronavírusu v Európe. Informovala o tom oficiálna stránka súťaže.

"Zvážili sme všetky okolnosti a Výkonná rada Ligy majstrov (CHL) prišla k záveru, že odohranie sezóny 2020/2021 nie je možné z prevádzkového ani ekonomického hľadiska," povedal prezident súťaže Peter Zahner. Pôvodne bol štart naplánovaný na október, neskôr ho vedenie ligy presunulo na november, no ani tento termín nie je reálny. Aj preto prišlo k ukončeniu snáh o začiatok nového ročníka. "V súčasnej situácii nie sme schopní zabezpečiť, aby sa všetky tímy vrátili domov bez zdravotných komplikácií a bez nutnosti absolvovať karanténu. Pandémia je mimo nášho dosahu a o to viac si ceníme podporu zúčastnených klubov a našich partnerov," povedal prezident Ligy majstrov.

Vedenie Ligy majstrov už v apríli informovalo o pozmenenom formáte ročníka 2020/2021, ktorý zohľadnil situáciu so šírením koronavírusu. Nový ročník mal odštartovať priamo vyraďovacou fázou. "Teraz budeme analyzovať všetky dopady a hľadať cestu, ako sa s nimi vyrovnať. Verím, že sa situácia okolo ochorenia Covid-19 vyrieši a Liga majstrov bude v sezóne 2021/2022 ešte lepšia než v minulosti," poznamenal Zahner.

Liga majstrov má za sebou šesť ročníkov. Zo slovenských zástupcov sa v nej predstavili hokejisti Košíc, Nitry a Banskej Bystrice, no v ročníku 2020/2021 mala byť bez slovenskej účasti.