V Seattli pocítil nadšenie z príchodu Krakena, o Duklu bojuje gólmi v drese Spartaka

Po dvoch rokoch strávených v zámorskej WHL absolvoval 21-ročný trenčiansky odchovanec Andrej Kukuča predsezónny návrat domov. V tíme Dukly odohral v doterajšom priebehu ročníka 31 zápasov a v októbrovom súboji v Miškovci strelil svoj prvý seniorský gól.

V nabitom tíme „vojakov“ je však jeho minutáž spravidla oklieštená a mladý útočník tak privítal možnosť poodskočenia do prvoligovej Dubnice. V drese Spartaka dokazuje svoje talent a po štyroch odohratých zápasoch má bilanciu 3 góly a 4 asistencie.

 

Ja som za takúto možnosť vďačný. V Dubnici dostávam potrebný priestor, góly mi pomáhajú získať sebavedomie a svojimi výkonmi sa snažím posúvať späť do extraligy,“ rozhovoril sa Andrej Kukuča po stredajšom súboji v Spišskej Novej Vsi. Pri bráne Slovenského raja strelil oba góly svojho tímu a hostia tak držali po dvoch tretinách otvorený stav 2:2. „Bol to vyrovnaný zápas, ale urobili sme pár zbytočných chýb a tie nás stáli výsledok. Rozhodli presilovky a oslabové hry.“

Dvojgólový výkon však účastníka juniorských majstrovstiev sveta spred dvoch rokov každopádne potešil a vyslal ním jasný signál pod Čákov hrad.

„Neviem či to sledujú aj tréneri v Trenčíne, ale snáď áno,“ pousmial sa mladý útočník. „Chápem však, že Dukla teraz vyhrala päťkrát v rade a ide jej karta. Nie je tam teda nejaký vážny dôvod na rošády v zostave. V tíme je plný počet legionárov a dostať sa do základu je teda teraz náročné. Osobne preto nemôžem robiť nič iné, než podávať kvalitné výkony v Dubnici.“

Už pohľad na štatistiky naznačuje, že v Slovenskej hokejovej lige zbiera body oveľa jednoduchšie ako v Tipos extralige. „Je to rozdiel, ale hokej hrajú všade piati hráči s jedným pukom. Pre mňa je teraz podstatné, že mám priestor a môžem hrať svoju hru.“

Vysokú produktivitu ukazoval Kukuča aj počas svojho pôsobenia vo WHL. V 128 zápasoch v drese Seattlu Thunderbirds nastrieľal 55 gólov, ku ktorým pridal 66 asistencií.

„Dalo mi to veľmi veľa. Po hokejovej i osobnostnej stránke,“ vracia sa trenčiansky odchovanec k obdobiu v zámorskej junorskej lige. „Naučil som sa žiť bez pomoci rodičov a samotná liga bola naozaj kvalitná. Veľa hráčov z nej odchádza na farmy, alebo priamo do NHL. Kvalita tam teda bola veľká.“

Thunderbirds hrali svoje zápasy v Kente, na predmestí Seattlu.

„Náš štadión bol vzdialený od Seattlu asi pol hodiny cesty, ale záujem ľudí o hokej tam bol veľký. Prakticky každý zápas sme mali vypredaný a žilo to tam hokejom,“ priblížil Kukuča.

Hokejové nadšenie v oblasti Seattlu dvíha aj blížiaci sa vstup klubu Kraken do NHL.

 „Veľmi sa tam na NHL tešia. Pripravujú nový štadión a nepochybujem o silnom diváckom záujme. Seattle je celkovo športové mesto. Pred rokmi síce prišli o klub v NBA, ale majú svoje kluby v profesionálnych ligách amerického futbalu (Seahawks) i klasického futbalu (Sounders). Mesto žije športom,“ zdôraznil A. Kukuča.

Mladému Slovákovi imponoval aj samotný život na zápase Spojených štátov amerických. „Veľmi sa mi tam páčilo. Na štadión som to mal päť minút a celkovo mi sadol americký spôsob života. Ľudia tam boli priateľskí a naozaj som sa tam cítil dobre. Ak by sa teda v budúcnosti objavila možnosť na návrat, tak by som neváhal ani sekundu,“ dodal s úsmevom Andrej Kukuča.


Prehľad zápasu

5
Góly Góly
2
28 (17,86 %)
Strely na bránu Strely na bránu
23 (8,70 %)
21 (91,30 %)
Zákroky Zákroky
23 (85,19 %)
2/5 (40,00 %)
Presilové hry Presilové hry
1/8 (12,50 %)
7/8 (87,50 %)
Oslabenia Oslabenia
3/5 (60,00 %)
0/0 (0,00 %)
Vhadzovania Vhadzovania
0/0 (0,00 %)
Kompletný prehľad zápasu

Fotogaléria