V piatok žreb play-off Ligy majstrov, bez slovenského klubového zástupcu

BRATISLAVA 12. októbra (SITA) - Šestnásť tímov zo siedmich krajín si vybojovalo postup do vyraďovacej fázy hokejovej Ligy majstrov 2017/2018.

Zastúpenie v play-of budú mať Fínsko, Švédsko, Švajčiarsko, Veľká Británia, Nemecko, Rakúsko a Česko. Až štyri kluby vo vyraďovačke sa predstavia zo Švédska, po tri z Česka a Švajčiarska, po dva "dodali" Nemecko a Fínsko, po jednom Rakúsko a Veľká Británia.

Slovenský šampión HC '05 iClinic Banská Bystrica skončil v základnej A-skupine na poslednom 4. mieste a ďalej sa nekvalifikoval. Žreb play-off sa uskutoční na pravé poludnie v piatok 13. októbra. Tímy sú nasadené do dvoch košov v závislosti od toho, či vo svojej skupine skončili na 1. alebo na 2. priečke.

Slovensko bude mať vo vyraďovacej fáze zastúpenie v podobe hráčov v zahraničných kluboch, prevažne českých.

Nasadenie klubov do košov pre piatkových žreb play-off hokejovej Ligy majstrov 2017/2018:

Víťazi skupín: Adler Mannhem (Nem.), AV Zug (Švaj.), Frölunda Indians (Švéd.), Malmö Indians (Švéd.), Nottingham Panthers (V. Brit.), Red Bull Mníchov (Nem.), Tappara Tampere (Fín.), Växjö Lakers (Švéd.)

Tímy na druhých miestach: Bíli Tygři Liberec (ČR), Brynäs IF (Švéd.), JYP Jyväskylä (Fín.), Kometa Brno (ČR), Oceláři Třinec (ČR), Red Bull Salzburg (Rak.), SC Bern (Švaj.), Zürich SC Lions (Švaj.)