V nominácii na Nemecký pohár až sedem vynútených zmien

BRATISLAVA (SZĽH) - V nominácii slovenskej hokejovej reprezentácie na blížiaci sa Nemecký pohár prišlo pred pondelňajším zrazom k siedmim zmenám. Z dôvodu zranenia či choroby sa z účasti v Krefelde ospravedlnil jeden brankár, dvaja obrancovia a štyria útočníci.

Z pôvodného nominačného zoznamu trénera Craiga Ramsayho s generálny manažérom Miroslavom Šatanom vypadol Patrik Rybár z fínskeho Kärpätu Oulu, medzi tromi žŕdkami ho nahradil Denis Godla. Pri obrancoch riešilo vedenie reprezentácie dve zmeny. Na debut v drese národného tímu si bude musieť počkať dlhodobo laborujúci košický bek Vojtech Zeleňák. Ďalšie štarty nepridá ani Mário Grman, ktorý stabilne hráva najvyššiu fínsku súťaž v drese klubu SaiPa Lappeenranta. Voľné miesta vyplnili 20-ročný Martin Bodák a skúsený zadák extraligovej Detvy Martin Chovan.

V reprezentácii mali figurovať aj dvaja najproduktívnejší hráči Tipsport Ligy Marcel Haščák, Michal Chovan z Košíc. Obaja nazbierali v doterajšej fáze sezóny zhodne po 23 bodov. V Krefelde sa však spolu nepredstavia. Michala Chovana odviezli po nešťastnom náraze v nedeľňajšom stretnutí Košíc s Nitrou (4:1) do nemocnice s podozrením na otras mozgu. So zranením hral v poslednom období aj Haščák, na jeho doliečenie potrebuje asi dva týždne. Z pôvodnej pätice nominovaných Košičanov zostali v reprezentácii len dvaja – brankár Andrej Košarišťan a obranca Patrik Koch.

Vyše týždňa po tvrdom dopade na ľad rehabilituje aj trenčiansky útočník Adam Lapšanský, s ktorým sa vedeniu národného tímu ospravedlnil i Dávid Šoltés z Banskej Bystrice. Na ich miestach sa predstaví dvojica z elitnej formácie Detvy Peter Šišovský a Peter Zuzin. Šišovský nazbieral v 14 dueloch 16 bodov (8+8), Zuzin v 19 zápasoch 18 (8+10). Tretí člen mimoriadne produktívneho útoku a s 20 bodmi najproduktívnejší hráč tímu Ján Sýkora neposilnil národný tím pre chorobu. Trinásťčlenný útočný zoznam doplnia Samuel Buček z Nitry a Matúš Sukeľ zo Sparty Praha.

Zverenci trénera Craiga Ramsayho sa stretávajú na dnešnom zraze v Bratislave. V stredu naberú smer Krefeld, kde nastúpia od štvrtka do nedele proti Švajčiarsku, olympijského výber Ruska a domácemu Nemecku.

 

Nominácia na Nemecký pohár v Krefelde 2019

Brankári: Andrej Košarišťan (HC Košice, 4/0), Denis Godla (Rytíři Kladno, ČR, 11/0).

Obrancovia: Martin Bodák (Vítkovice Ridera, ČR, 2/0), Marek Ďaloga (HC Sparta Praha, ČR, 89/9), Peter Čerešňák (HC Škoda Plzeň, ČR, 73/8), Martin Chovan, HC´07 Detva, 10/1), Patrik Koch (HC Košice, 19/0), Mislav Rosandič (Mountfield HK, ČR, 18/0), Martin Štajnoch (HC Slovan Bratislava, 29/1), Peter Trška (HC Vítkovice Ridera, 20/0).

Útočníci: Samuel Buček (HK Nitra, 8/3), Marek Hrivík (Leksands IF, Švéd., 8/1), Dávid Gríger (HC Karlovy Vary, ČR, 2/1), Andrej Kollár (HK Nitra, 0/0), Filip Krivošík (HPK Hämmenlinna, 2/0), Andrej Kudrna (HC Sparta Praha, ČR, 53/12), Adam Liška (Severstaľ Čerepovec, Rus./ KHL, 17/4), Mário Lunter (HC '05 Banská Bystrica, 13/0), Jakub Sukeľ (MHk 32 Liptovský Mikuláš, 0/0), Matúš Sukeľ (HC Sparta Praha, ČR, 30/7), Peter Šišovský (HC 07 Detva, 0/0), Tomáš Zigo (HC Slovan Bratislava, 18/3), Peter Zuzin (HC 07 Detva, 10/0).