Nitre som sa snažil pomôcť čo najviac, vraví Lantoši pred odletom do Bostonu

NITRA (SZĽH) - Slovenský útočník Róbert Lantoši hosťoval od začiatku aktuálneho ročníka v drese Nitry. Rodák z Prievidze však dostal „vianočný darček“ v podobe letenky na predsezónny kemp NHL. Klub Boston Bruins, ktorý si v auguste 25-ročného krídelníka zmluvne zaviazal, ho tri týždne pred štartom profiligy povolal do svojej organizácie.

O tom, že všetko v spojitosti s NHL sa v súčasnosti deje z hodiny na hodinu, sa presvedčil aj Lantoši. „Prišlo to hneď po utorňajšom zápase so Slovanom, vtedy som sa o tom dozvedel,“ ozrejmil spôsob, akým mu klub oznámil, že mieri do zámoria. Program, ktorý ho v najbližších týždňoch čaká, ešte nepozná. „Teraz 26. decembra letím do Bostonu. Potom musím absolvovať osemdňovú karanténu, a následne prídem 3. januára na začiatok kempu. Zatiaľ však nemám predstavu o tom, ako to bude vyzerať. Dozviem sa to až tam, keď prídem. Rád by som vám povedal, ale nemám žiadne informácie,“ popísal sled udalostí, ktorý naňho po prílete čaká.

Treba bojovať

Jednou z mála dostupných informácií je, že sezóna v NHL odštartuje 13. januára. Zároveň štart farmárskej AHL ešte nie je známy. Držiteľ bronzovej medaily z juniorského šampionátu v roku 2015 sa bude usilovať o miesto na hlavnej súpiske „medveďov“. „Samozrejme, každý o tom sníva. Ja urobím všetko pre to, aby som zabojoval o miesto. Či už sa to podarí, alebo nie,“ sebavedomo reagoval. Ak by sa mu predsa nepodarilo uspieť a dostať sa do nabitej zostavy Bostonu Bruins, hlavu by určite nevešal. „Určite by tam sklamanie bolo, ale treba stále bojovať,“ uvedomuje si Lantoši.

Ak spomínaná AHL neodštartuje, množstvo hráčov bude riešiť rôzne alternatívy. Zatiaľ jedinou, o ktorej Lantoši vie, je čakať na svoju príležitosť. „Keby nehrávam, tak zatiaľ by som figuroval medzi náhradníkmi. Tí, čo nebudú v zostave, tak budú sledovať zápasy. Ak sa nezačne AHL, tak ani sám neviem, aký program bude nasledovať. To sa zrejme dozvieme až po čase,“ povedal k situácii plnej otáznikov.

Nitre pomáhal, ako sa dalo

Rýchlonohý pravák nastúpil v drese „corgoňov“ na 18 zápasov v Tipos extralige, v ktorých zaznamenal rovnaký počet bodov. V diskusiách na sociálnych sieťach sa však solídny priemer bodu na zápas istým fanúšikom málil. „Mne sa to ťažko hodnotí. Fanúšikovia vidia niečo iné, ja si myslím niečo iné. Nie každému sa človek bude páčiť, tak to je. Ako sa hovorí, sto ľudí, sto chutí. Ja som sa snažil pomôcť tímu čo najviac, ako sa dalo,“ okomentoval kritiku na svoje výkony a následne odmietol, že by sa v Nitre šetril.

Niekedy to možno vyzeralo, že sa šetrím, ale osobne si určte nemyslím, že tomu tak bolo. V hlave možno bola myšlienka nezraniť sa a chopiť sa šance, ktorá príde z Bostonu,“ zareagoval uvedomujúc si, že zranenie by mu mohlo cestu za snom skomplikovať. Lantoši svojou prítomnosťou prispel k výbornému vstupu Nitranov do sezóny. „Na začiatku sezóny sme začali veľmi dobre. Mali sme sedem výhier v rade,“ pochválil podarený úvod ročníka zo strany Nitry.

Na psychike mužstvu však nepridajú zápasy, akým bol ten v Trenčíne, kde Nitrania vyhrávali ešte v polovici stretnutia 4:1, no nakoniec odišli s osemgólovou prehrou. „Žiaľ, v posledných zápasoch, najmä proti Trenčínu, sme sa otočili šťastiu chrbtom. Trochu sme zaváhali, a potom sa z toho ťažko dostáva. Chalani budú musieť zabojovať, aby sa z toho dostali a začali opäť vyhrávať zápasy,“ zaželal si návrat na víťaznú vlnu deň pred Vianocami, ktoré ešte strávi na Slovensku. „Budem doma v Prievidzi s rodinkou a priateľkou. Užijeme si spoločne Vianoce, a následne 26. odletím aj spolu s priateľkou do Ameriky,“ uzavrel v rozhovore pre HockeySlovakia.