V "mikulášskom" šlágri uspela Banská Bystrica

Banská Bystrica 6. decembra (TASR) - Hokejisti HC'05 iClinic Banská Bystrica triumfovali v "mikulášskom" šlágri 29. kola Tipsport Ligy nad HC Slovan Bratislava 2:1 po predĺžení a natiahli víťaznú šnúru na päť zápasov. Náskok Slovana na čele tabuľky skresali na tri body, navyše majú zápas k dobru.

Rozhodujúci gól zaznamenal 55 sekúnd pred koncom nadstaveného času Kanaďan Jordan Hickmott. Kouč Banskej Bystrice Dan Ceman tak oslávil víťazstvom jubilejný stý ligový duel na striedačke tímu. Slovan prerušil trojzápasovú sériu výhier. Slávnostné buly pred zápasom vhodil kapitán slovenskej futbalovej reprezentantácie Marek Hamšík.

HC'05 iClinic Banská Bystrica - HC Slovan Bratislava 2:1 pp (1:0, 0:0, 0:1 - 1:0)

Góly: 20. Lamper (Bartánus, Cardwell), 65. Hickmott (Southorn) - 57. Puliš (Meszároš, Štajnoch). Rozhodovali: Štefik, M. Valach - J. Konc ml., Krajčík, vylúčení: 5:7, navyše: Abdul (Slovan) 10+DKZ za nešportové správanie sa, presilovky: 1:1. oslabenia: 0:0, 2563 divákov

Banská Bystrica: Beskorowany - Ďatelinka, Mihálik, Cardwell, Southorn, J. Brejčák, Nemčík, Petrinec - Lamper, Bubela, Bartánus - Jääskeläinen, Hickmott, Hrnka - Šille, Gabor, Kabáč - Sojka, Tamáši, Fafrák

Bratislava: Habal - Sersen, Bačik, Štajnoch, Meszároš, Šedivý, Podlipnik, Marek Hudec - Puliš, Zigo, Abdul - R. Žitný, Viedenský, Matoušek - Jendek, Kytnár, Š. Petráš - Marek Sloboda, Urbánek, R. Bondra

Domáci nastúpili v charitatívnych dresoch, no v prvej tretine mali o niečo viac šancí hostia. Hneď v úvode Zigo, na opačnej strane to skúšal štvrtý bystrický útok, konkrétne Tamáši s Fafrákom. V polovici tretiny mal Slovan mierny tlak, ale Beskorowanyho podržal svoj tím, najbližšie ku gólu mal Abdul.

Barani potom nevyužili presilovku a po nej mohli pykať, pretože sa do šance dostal znovu Zigo, no tentoraz úradovali betóny gólmana HC '05. V sedemnástej minúte zaujal prienik Tamášiho, ale Habal nekapituloval. Prekonal ho napokon až tesne pred prestávkou v presilovke Lamper, ktorý úspešne tečoval strelu Bartánusa - 1:0.

V druhej tretine zaujali rýchle protiútoky na oboch stranách. Nebezpečnejší boli hostia, no Abdul recept na Beskorowanyho opäť nenašiel. Potom mohol zvýšiť na 2:0 Hrnka, bol voľný na pravej strane, ale zle trafil puk. Z dvoch metrov neuspel pred bratislavským brankárom ani Gabor. Početnú výhodu si zahrali v polovici stretnutia aj Slovanisti, ale nehrozili v nej. Následne mali k dispozícii až dve presilovky Bystričania a hoci si vytvorili tlak i šance, skóre po koncovkách Hickmotta a Jääskeläinena nemenili.

Tretiu tretinu začali domáci aktívne, snažili sa pridať druhý gól, ale nepodarilo sa im to. Naopak boli to hostia, ktorí mali šancu na vyrovnanie. Po chybe Sojku strieľal z medzikružia Zigo, Beskorowany bol proti. V 51. minúte išiel na trestnú lavicu za vrazenie Southorna na mantinel produktívny útočník Slovana Abdul. A keďže sa mu nepáčil osobný trest, dostal ďalší do konca stretnutia. Majster však presilovku nevyužil a hneď po nej dostali túto možnosť aj Bratislavčania, dokonca hrali 26 sekúnd v piatich proti trom a hoci toho nevyužili, neskôr odvolali brankára, hrali v šiestich proti štyrom a radovali sa. Po strele Meszároša sa ujal teč Puliša - 1:1.

Duel teda dospel do predĺženia, v ktorom nevyužil veľkú príležitosť produktívny obranca HC '05 Southorn zoči - voči Habalovi. Mrzieť ho to napokon nemuselo, pretože 55 sekúnd pred koncom po jeho prihrávke vsietil víťazný gól z pravej strany Hickmott, keď prestrelil brankára hostí - 2:1.


Prehľad zápasu

2
Góly Góly
1
40 (5,00 %)
Strely na bránu Strely na bránu
42 (2,38 %)
41 (97,62 %)
Zákroky Zákroky
38 (95,00 %)
1/5 (20,00 %)
Presilové hry Presilové hry
1/4 (25,00 %)
3/4 (75,00 %)
Oslabenia Oslabenia
4/5 (80,00 %)
0/0 (0,00 %)
Vhadzovania Vhadzovania
0/0 (0,00 %)
Kompletný prehľad zápasu