V Michalovciach Chudý namiesto M. Ihnačáka

MICHALOVCE 11. októbra (SITA) - Hokejistov Dukly Ingema Michalovce už nepovedú Miroslav Ihnačák s Jánom Vodilom. Manažment klubu sa rozhodol za hlavného trénera mužstva vymenovať Miroslava Chudého, ktorý pred pár dňami skončil na striedačke tipsportligovej Detvy.

"S dvojicou Miroslav Ihnačák - Ján Vodila sme ukončili spoluprácu po vzájomnej dohode. S Miroslavom Chudým sme podpísali kontrakt do konca sezóny. Naším tohtosezónnym cieľom je účasť v baráži o najvyššiu súťaž, k čomu by nám mali pomôcť Chudého skúsenosti. V predchádzajúcich dvoch ročníkoch I. ligy sa mu podarilo prebojovať do baráže s Novými Zámkami i Detvou,“ povedal prezident HK Dukla Ingema Martin Burinský.

Päťdesiatpäťročný Miroslav Chudý má so seniorským hokejom bohaté skúsenosti. Dlhé roky pôsobil v Banskej Bystrici, ktorú v sezóne 2007/2008 priviedol do extraligy. Banskobystričania pod jeho vedením v ročníku 2014/2015 získali v najvyššej slovenskej súťaži strieborné medaily. Predtým pracoval aj vo Zvolene. Ako hlavný tréner viedol v uplynulých troch sezónach Nové Zámky a Detvu. "Do Michaloviec ma zlákali predovšetkým ambície klubu. Páči sa mi dlhodobá vízia, rád pomôžem pri jej napĺňaní. V tejto sezóne chce byť Dukla v baráži, čo znamená, že sa musí prebojovať do finále I. ligy. Momentálne je situácia sťažená tým, že sa tím pripravuje a hrá v neďalekom Vranove nad Topľou. Fanúšikovia by si na zrekonštruovanom štadióne v Michalovciach, kam by sme sa mohli vrátiť do konca roka, zaslúžili vidieť barážové súboje," uviedol Miroslav Chudý.

S mužstvom sa momentálne len zoznamuje, hráčov prvýkrát videl na utorkovom tréningu. V stredu povedie mužstvo prvýkrát v súťažnom zápase, od 17.30 h nastúpia jeho zverenci v STD aréne proti HC Osmos Bratislava. "Viacerých chalanov som v minulosti viedol, mnohých poznám z duelov, v ktorých boli súperi môjho tímu. O kvalite mužstva nám veľa napovedia nasledujúce zápasy, nielen s Bratislavou, ale aj s Topoľčanmi a Skalicou, teda našimi súpermi v boji o hornú polovicu tabuľky," doplnil Miroslav Chudý.