V Košiciach sa poďakovali Petrovi Bartošovi za jedenásť sezón v miestnom HC

KOŠICE 29. decembra (SITA) - Pred štvrtkovým šlágrom 31. kola hokejovej Tipsport ligy 2017/2018 medzi Košicami a Banskou Bystricou (2:4) domáci klub pripravil slávnosť, počas ktorej sa pred vypredaným hľadiskom Steel arény (8347 divákov) poďakoval svojmu bývalému útočníkovi Petrovi Bartošovi.

Ten v košických farbách odohral dovedna 11 extraligových sezón. Štyridsaťštyriročný martinský rodák, ktorý sa v máji 2000 podieľal na striebre slovenskej hokejovej reprezentácie na MS v Petrohrade, získal s Košičanmi päť majstrovských titulov.

Počas slávnosti mal Bartoš možnosť sledovať video s prierezom jeho pôsobenia v HC Košice. "Mal som aj zimomriavky, ale to k tomu patrí. Nevedel som si predstaviť, čo prežívajú hráči v takých chvíľach, ale už som to zažil a tie pocity sa len ťažko opisujú. Vynorili sa mi všetky krásne spomienky a sezóny, ktoré som tu prežil. Spomínal som nielen na tie pekné, ale aj zlé chvíle. Z oka sa mi drala aj slzička. Ďakujem HC Košice, že mi pripravili peknú rozlúčku,“ povedal Bartoš pre východoslovenský denník Korzár.

Peter Bartoš odohral za HC Košice dovedna 749 ligových duelov s bilanciou 222 gólov a 322 asistencií. V ére samostatnosti absolvoval viac duelov v košických farbách len iný domáci "srdciar" Richard Jenčík. "Každá sezóna, ktorú som v Košiciach zažil, bola pekná. Z tých, ktoré nám nevyšli, som sa poučil. Každá z jedenástich sezón bola perfektná," doplnil Bartoš.

Dokonalou bodkou za slávnostným večerom v Košiciach mohlo byť víťazstvo domácich nad úradujúcim slovenským šampión. Tri body si však za triumf 4:2 odviezli pod Urpín banskobystrickí "barani".

Mohlo by vás zaujímať

Vizitka a kariérne štatistiky Petra Bartoša