V generálke na MS prehra Sloveniek v Budapešti

Zo stretnutia hokejistiek Slovenska a Maďarska, foto hockeytvZo stretnutia hokejistiek Slovenska a Maďarska, foto hockeytv

BRATISLAVA (SZĽH) - V generálke na majstrovstvá sveta  divízie I skupiny B v Katoviciach, kde začneme v sobotu proti domácim Poľkám, prehrali hokejové reprezentantky Slovenska v Budapešti s Maďarskom 1:4. Hostiteľky, ktoré nás vystriedali po našom minuloročnom zostupe v prvodivíznej skupine A, v stredu jasne predčili Slovenky v streleckej efektivite. Tréner Andrej Schöber napriek prehre vyzdvihol herný prejav svojich zvereniek, ktorému chýbala razantná a pohotová koncovka. Do Poľska odcestujú Slovenky v piatok.
 
Prípravný zápas žien v Budapešti:
Maďarsko - Slovensko 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Góly: 20. Tóthová, 40. Mayerová, 48. Gasparicsová, 59. Kissová - 28. Čupková
Vylúčenia 3:2, presilovky 1:0, oslabenia 1:0, strely na bránku 27:23, sledovalo 163 divákov
 
Andrej Schöber (tréner družstva žien SR): "Výsledok nezopovedá obrazu hry po väčšinu stretnutia. Hlavne v prvých dvoch tretinách sme mali dosť šancí na opačný rezultát. Mali sme opticky sme navrch, väčšinou sa hralo v pásme domácich,  ale góly v záveroch tretín strieľali Maďarky - prvý v 20 minúte z presilovky,  na 2:1 v poslednej minúte druhej tretiny, v ktorej sme nevyužili okrem iného ani tri prečíslenia 2 na 1... Vo fázach záverečnej dvadsaťminútovky, keď sme naberali dych na vyrovnanie, prišla individuálna chyba a premenený nájazd Gasparicsovej, dlhoročnej legionárke v ruskej lige. Bodkou bol inkasovaný gól pri našej presilovke. Herne sme určite nesklamali, v generálke  Maďarky upozornili naše hráčky na slabšie fázy v defenzíve. Verím, že sa na MS v Katoviciach, kam odcestujeme v piatok, chybám vyhneme. Popri Kazaškách a Taliankach rátam, že karty môžu zamiešať aj Číňanky. Maú severoamarických kých trénerov, budujú tím na Peking 2022 a na Ázijských hrách zdolali Kazašky 7:3!"
 
Nominácia reprezentačného družstva SR žien na prípravný zápas v Budapešti (5.4.2017) a MS 2017 divízie I skupiny B  (8. - 14.4. v Katoviciach:
 
Hráčky: Lucia Drábeková,Tatiana Ištocyová, Romana Košecká, Angelika Zálešáková,  Rebeka Honečková (HC ŠKP Bratislava), Paula Cagáňová, Jana Kapustová (HC ŠKP Bratislava/MHK Martin), Diana Vargová (HC ŠKP Bratislava/HKM Zvolen), Iveta Klimášová, Viktória Maskaľová (HC ŠKP Bratislava/HC Spišská Nová Ves), Tatiana Korenková (HC ŠKP Bratislava/ŽHK Poprad), Adriana Štofanková (HK Brezno),  Nikola Rumanová (MHK Martin/HC ŠKP Bratislava),  Kristína Fáberová (MMHK Nitra/HC ŠKP Bratislava), Kristína Oberciánová (ŽHK Poprad/HC ŠKP Bratislava), Martina Staroňová (ŽHK Poprad), Barbora Kežmarská (HC Spišská Nová Ves), Viktória Ihnaťová (HC Spišská Nová Ves/HC ŠKP Bratislava), Lenka Durániková (MŠK Mládeže Trebišov/ŽHK 2000 Šarišanka Prešov), Iveta Frühauf (HC Roudnice nad Labem, ČR), Nicol Čupková (HC Agidel Ufa, Rus.), Romana Kiapešová (Leksands IF, Švéd.)
Realizačný tím: generálna manažérka Ľubomíra Kožanová, tréner Andrej Schöber, asistent trénera Stanislav Kubuš, kondičný tréner Róbert Kresťanko, lekárka MUDr. Lucia Mihaleová , maséri Dušan Čulka, Vladimír Nemček

 


Ďalšie články