V druhom prípravnom zápase podľahol tím SR 16 českým rovesníkom 1:4

HODONÍN (SZĽH) - Slovenskí hokejoví reprezentanti do 16 rokov prehrali v druhom prípravnom stretnutí s českými rovesníkmi v Hodoníne 1:4. Jediným úspešným strelcom vo štvrtok bol Alex Šotek. V prvom vzájomnom dueli zvíťazili zverenci trénera Romana Sýkoru 5:4 po predĺžení. 

Vo štvrtkovom dueli zaostali Slováci za súperom nielen v počte strelených gólov, ale aj v počte striel. V tomto ukazovateli podľahli súperovi 16:36. Do našej bránky sa postavil Patrik Jurčák, ktorý v prvej tretine dvakrát lovil puk zo siete. Najskôr v 10. minúte po góle Buriana a následne v 16. po presnom zásahu Němca. Hoci polminútu pred prvou sirénou v presilovke znížil na 1:2 Šotek, Slovákom sa nepodarilo výsledok otočiť. V 27. minúte inkasovali tretí gól z hokejky Formánka a necelých desať minút pred koncom tretieho dejstva stanovil konečné skóre v oslabení Sapoušek. 

Prípravný zápas v Hodoníne
ČR 16 - SR 16 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)

Gól SR: 20. Šotek (Mešár).
Vylúčení: 6:4. Presilovky: 0:1. Oslabenia: 1:0.

Zostava SR: Jurčák - Kmec, Hruška, Kremnický, Krakovský, Tomas, Nátny, Štekláč, Nahalka - Šotek, Petrovský, Mešár - Lachkovič, Bartakovics, Ondriš - Ridzoň, M. Molnár, Honzek - Kukumberg, Plevka, O. Molnár.