O rok starší Maďari aj v druhom zápase v Budapešti nad sily SR 17

Družstvo SR 17 v sezóne 2015/2016

Družstvo SR 17 v sezóne 2015/2016

BUDAPEŠŤ (SZĽH) - Bodku za sezónou 2015/2016  dala slovenská hokejová reprezentácia do 17 rokov  štvrtkovým prípravným stretnutím  v Budapešti proti 18-ročným reprezentantom Maďarska. Aj tentoraz boli úspešnejší o rok starší Maďari , ktorí k stredajším 6:5 pridali dnes víťazstvo 5:2.  Do 53. min. bol stav 3:2, v záverečnej minúte pridali Maďari, vedení kanadským trénerom Glenom Williamsonom,  dva góly, na 4:2 do o pustenej bránky. Vo výbere vedenom  trénerom Tomášom Kochanom chýbali pre zranenia štyria stabilní hráči,  káder tvorili väčšinou hráči z domácich súťaží, doplnili  ich traja legionári z Česka a jeden zo Švédska. Oba duely boli prípravou našich susedov na boje  MS 18 divízie I skupiny od pondelka v Asiagu. 

Prípravný zápas v Budapešti - streda:

Maďarsko 18 - Slovensko 17 5:2 (1:0, 1:2, 3:0)

Do 53. min. bol stav 3:2, v záverečnej minúte pridali Maďari, vedení kanadským trénerom Glenom Williamsonom,  dva góly, na 4:2 do opustenej bránky. 

Góly SR 17: 32. Havrila (Regenda, Brincko), 38. Regenda (Kövér, Havrila). Vylúčenia 7:9, presilovky 0:1, oslabenia 0:0

Tomáš Kochan (tréner SR 17):  "V porovnaní so stredou to bol dnes vyše dvoch tretín lepší výkon, aj keď nie bez výhrad v prístupe, ale v konečnom dôsledku priniesol paradoxne horší výsledok. Domáci nasadili šytroch nových hráčov a bolo cítiť, že  pred piatkovým odchodom na MS do Talianska, bojujú o posledné miestenky. Vyše polovica zo šestnástich vylúčení - deväť - sa zrodila v druhej tretine, z toho šesť po  bitke dvoch trojíc pred brankárom Hudecom.Toho sme odvolali v poslednej  minúte, lenže pri naše power play unikol hráč súpera, ktorý bol faulovaný a rozhodcovia uznali technický gól. Od mládencov, až na niekoľko výnimiek, som očakával  väčšiu snahu trvalejšie zabojovať o reprezentačný dres."

Nominácia družstva SR "17" na  prípravné stretnutia v Budapešti - streda:

Brankári: Frederik Hudec (MMHK Nitra), Martin Vičan (HC Topoľčany)
Obrancovia: Boris Brincko, Lukáš Turan, Dávid Boldižár (KooKo/Fín.), Daniel Demo (HK Ružinov 99 Bratislava), Adam Dužek (Dukla Trenčín), Marek Korenčik (Lulea Hockey/Švéd.), Martin Kupec (HC '05 Banská Bystrica), Dominik Surán (MsHKM Žilina)
Útočníci: Jozef Baláž (HC Vítkovice Steel/ČR), Jakub Urbánek (MHC Martin), Oliver Giertl (HC '05 Banská Bystrica), Matúš Havrila (SR 18), Michal Juščák (Bílí Tygři Liberc/ČR), Matej Tóth ((HK Ružinov 99 Bratislava), Jakub Köver (Piráti Chomutov/ČR), Tomáš Kukľa (MHKM Skalica), Adrián Miškovec, René Svitana (obaja HK ŠKP Poprad), Dominik Verbický,  Pavol Regenda (obaja HK Mládež Michalovce)