V Banskej Bystrici a Bratislave sa uskutoční autogramiáda Craiga Ramsayho ku knihe Šťastný chlapec

BRATISLAVA/BANSKÁ BYSTRICA (SZĽH) – Kniha Šťastný chlapec, ktorá dokumentuje päťročnú misiu trénera slovenskej hokejovej reprezentácie Craiga Ramsayho pod Tatrami, sa už nachádza na pultoch všetkých renomovaných kníhkupectiev. Kanadský kouč ju spolu s autormi publikácie Petrom Jánošíkom, Tomášom Kyselicom, prezidentom Slovenského zväzu ľadového hokeja Miroslavom Šatanom a generálnym riaditeľom vydavateľstva Ikar Marekom Némom pokrstia v pondelok 28. novembra od 17.30 h v predajni Panta Rhei v bratislavskom Auparku. Symbolickému aktu bude predchádzať krátka debata, po ňom bude nasledovať autogramiáda ku knihe. Štyri dni pred oficiálnym krstom si fanúšikovia môžu prísť po autogram Craiga Ramsayho aj do banskobystrického Europa SC.

Exkluzívna autobiografia oficiálne vyšla 15. novembra. Na vyše 200 stranách dokumentuje cestu trénera slovenskej hokejovej reprezentácie od jeho príchodu pod Tatry v lete roku 2017 až po súčasnosť. Craig Ramsay poodhaľuje verejnosti tajomstvo úspechu so slovenským hokejom, ponúka nevypovedané príbehy, vtipné historky aj know-how, ako dokráčať na vrchol v športovom a osobnom živote. 

AUTOGRAMIÁDA V BANSKEJ BYSTRICI

Vo štvrtok 24. novembra pricestuje Craig Ramsay do Banskej Bystrice, kde sa v spolupráci s vydavateľstvom Ikar a kníhkupectvom Panta Rhei uskutoční prvá autogramiáda ku knihe. Podujatie odštartuje o 17.30 h v miestnom nákupnom centre Europa SC. Po úvodnom vstupe, ktorého súčasťou bude krátka diskusia s kanadským trénerom a autormi publikácie, bude Craig Ramsay k dispozícii na autogramiádu. Organizátori upozorňujú návštevníkov, že jedinou vstupenkou na podpisovú akciu k trénerovi slovenskej reprezentácie bude zakúpená publikácia. Predaj bude prebiehať aj priamo na mieste. Podujatie potrvá do 19.00 h.

KRST A AUTOGRAMIÁDA V BRATISLAVE

V pondelok 28. novembra bude Craig Ramsay k dispozícii v predajni Panta Rhei v bratislavskom Auparku, kde sa od 17.30 začne moderovaná debata s ním, autormi i krstným otcom knihy Miroslavom Šatanom. Diskusiu bude moderovať Slávo Jurko.

Po zhruba 20-minútovom predstavení knihy bude nasledovať symbolický akt krstu a po ňom autogramiáda pre fanúšikov. Rovnako ako v Banskej Bystrice aj v Bratislave platí, že ku Craigovi Ramsaymu sa dostanú len priaznivci so zakúpenou knihou. Predaj bude prebiehať priamo na mieste. Podujatie potrvá do 19.30 h.

ČO V KNIHE NÁJDETE?

Autobiografia s názvom Craig Ramsay Šťastný chlapec, ktorú vydalo najväčšie slovenské vydavateľstvo IKAR ako svoju 7456. publikáciu, pozostáva z desiatich kapitol a bonusovej autorskej vsuvky, ktorá opisuje návštevu Craiga uňho doma v Tampe na Floride. Kanadský tréner sa v rozprávaní prenesie od prvého kontaktu so slovenským hokejom až do roku 2022, v ktorom absolvoval bronzovú jazdu na ZOH v Pekingu i úspešné majstrovstvá sveta vo Fínsku, kde jeho zverenci tesne nestačili vo štvrťfinále na domácich Fínov, neskorších svetových šampiónov. Pútavo priblíži systém, ktorým zmenil herný prejav slovenského národného tímu, porozpráva príbehy zo zákulisia reprezentačného diania a prezradí viac o sebe, svojej rodine i záujmoch. V neposlednom rade prináša vysvetlenie, prečo nesie názov Šťastný chlapec.