Uznesenie zvolenskej kabíny: Získanú trofej je potrebné si aj užiť

Zvolenský kapitán Radovan Puliš nedodržal nepísané pravidlo, že pred play-off sa trofeje za dlhodobú časť neberú do rúk, a zdvihol nad hlavu Pohár Dušana Pašeka pre najlepší tím základnej časti. S trofejou sa pomaznali na štadióne v Detve aj ďalší hráči HKM Zvolen. Kabína „rytierov“ sa zhodla, že chvíle s pohárom je potrebné si užiť. V šatni vytryskli aj bublinky šampanského.

Zvolen mal už pred záverečným kolom istotu prvenstva v dlhodobej časti ročníka. Na zápas do Detvy vyprevadili hráčov oslavnými chorálmi so zapálenými svetlicami členovia fanklubu. V regionálnom derby pod Poľanou nenastúpil HKM v plnej sile, šancu dostali viacerí mladíci a opory mužstva mali voľno. Pri odovzdávaní Pohára Dušana Pašeka už bolo na ľade celé mužstvo a slávnostnú atmosféru si poriadne užilo. HKM vyhral základnú časť najvyššej súťaže piatykrát v histórii.

Na rozdiel od mnohých iných tímov sa vo Zvolene rozhodli uprednostniť prevzatie trofeje pred poverami, ktoré kolujú po hokejových ľadoch. „Preberali sme v kabíne, či pohár zdvihnem, alebo čo s ním urobiť. Povedali sme si, že keď sme už trofej získali, je potrebné si ju aj užiť. Navyše bola to pre nás česť prevziať si pohár po takej osobnosti slovenského hokeja, akou bol Dušan Pašek. Oslavovať však príliš nemôžeme, je to je čiastkový úspech. Máme pred sebou vyšší cieľ, ktorý chceme splniť,“ vysvetľoval Radovan Puliš.

Aj kapitán patril medzi hráčov, ktorí dostali v nedeľu zápasové voľno. Napriek tomu prišli všetci do Detvy, aby si vychutnali posledné minúty základnej časti. Práve súdržnosť a dobrý kolektív boli základnými atribútmi mužstva, ktoré ako jediné v sezóne pokorilo stobodovú hranicu.

„Sila kabíny nás všetkých teší, stretla sa v nej skvelá partia. Zo základnej časti mám veľmi dobré pocity. Aj keď niekto pre zranenie vypadol zo zostavy, mladíci ho zastúpili. Rovnako to bolo aj v poslednom vystúpení v Detve, kde vyhrali, aj keď to nemali  jednoduché. Už sa však tešíme na play-off,“ hovoril 29-ročný rodák z Hliníka nad Hronom.

Zvolenčania po skončení základnej časti ešte nepoznali meno svojho súpera. Najskôr sa ho dozvedia budúcu sobotu. Vedia, že z účastníkov predkola nemôžu naraziť jedine na Trenčín. Súpera si nechcú vyberať.

„Momentálne to neriešime. Každé mužstvo, ktoré postúpilo do play-off, chce vyhrať a má svoju kvalitu. Nepoznám hokejistu, ktorý by nechcel uspieť vo vyraďovacej časti. Verím však nášmu tímu a som presvedčený, že play-off zvládneme. Pre každého sa začína teraz tá pravá súťaž. Prvenstvo v základnej časti teší, ale ideme od nuly. Rozhodne charakter mužstva,“ myslí si Radovan Puliš.

Zvolenčanov čaká krátka pauza a potom sa pustia do prípravy na štvrťfinále. Keďže jeho prvý duel odohrajú až 2. apríla, majú ešte zopár dní na doliečenie šrámov i regeneráciu.

Play-off sa rovnako ako základná časť bude hrať pravdepodobne celé bez divákov. Prázdnym tribúnam sa za pol roka extraligových bojov hráči prispôsobili, aj keď fanúšikovia im chýbajú. Najradšej by nastupovali pred plnými hľadiskami. „Stále je to ťažké. Cítime podporu fanúšikov, aj keď nás nemôžu hnať vpred z tribún. Aj do Detvy vyprevadil mužstvo fanklub, bolo to úžasné a musíme im za to len a len poďakovať,“ doplnil líder zvolenskej kabíny.